Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Caroline Ørsum: Den røde sofa

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Caroline ØrsumUdskriv anmeldelsen • 5. november, 2009

Den røde sofaLivet efter Jonathan

Liv var kærester med Jonathan, som har været forsvundet i over et år. Den røde sofa er fortalt fra Livs synsvinkel og er tredje bind i ungdomsserien Genstart.

Liv starter 2.g med at få en ny veninde, den udadvendte og festlige Majse. Sammen giver de den gas men en aften går det galt. Majse bliver udsat for drugrape. Livs tilværelse rystes igen. Majse trækker sig væk og ind i sig selv og vil ikke anmelde forbrydelsen, som hun alligevel ikke har den store erindring om. Men skammen og ydmygelsen giver ikke slip.
Liv forsøger at hjælpe sin veninde og da et billede af en halvnøgen og bedøvet Majse dukker op på Facebook forstår hun at forbryderen skal stoppes.

Liv har stadig kontakt til vennerne Mateus og Nick og da hun modtager et mystisk postkort fra Grækenland, som måske er fra Jonathan, lokker hun drengene ud på en tur til syden.

Den røde sofa fortsætter i samme samfundsrealistiske spor som de øvrige bind i serien. Trods dramatikken virker historien realistisk og autentisk, hvilket er en af seriens store styrker. Dette tredje bind, med Liv som hovedperson, tilføjer som sådan ikke flere afgørende spor i mysteriet om Jonathans forsvinden, men det giver et større indblik i hvad der rører sig i Liv og udbygger forståelsen af forholdet imellem de forskellige personer på rollelisten. Genstart jonglerer med elementer fra både krimi og ungdomsbogsgenren hvilket balancerer helt perfekt.
Der er selvfølgelig stor forskel på de tre Genstart forfatteres skrivestil, men linierne i historien er knivskarpe og jeg glæder mig meget til næste del i serien, der bliver fortalt af Ina Bruhn og som igen har Mateus som leading star.

Caroline Ørsum: Den røde sofa (Genstart; 3) Høst & søn, 2009.-145 sider
Omslag: Spild af tid

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] at jeg helt har glemt at lægge links ind til fine anmeldelser af Den røde sofa, såsom her på fortællingen.dk – og her på boggnasker.dk. To anmeldelser, som varmer mig rigtig […]