Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Camilla Wandahl: Så fandens forelsket

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Camilla WandahlUdskriv anmeldelsen • 1. december, 2009

Saa-fandens-forelsketOm bedste veninder, der bliver fandens forelsket i den samme fyr

Maja og Asta går i 8. klasse. De er bedste veninder. En dag i tysktimen, finder pigerne ud af, at der er startet en ny dreng i parallelklassen. Han hedder Emil, og de synes han er helt fantastisk. Men da det går op for dem, at de begge er pladderforelskede i ham, laver de en aftale om, at ingen af dem må score ham. De vil nemlig ikke lade en fyr komme imellem dem, og ødelægge deres venskab.

Alligevel går deres venskab langsomt i opløsning da Asta bryder deres aftale og scorer Emil. Maja bliver rasende, og de varme følelser hun før havde for Asta ændrer sig til vrede, had og jalousi.

Men aftalen er så uendeligt svær at holde, når man er så fandens forelsket at det slår gnistrer.

Så fandens forelsket er en rigtig tøsebog med stort T, der handler om hvad der sker, når to bedste veninder forelsker sig i den samme fyr. Bogens hovedpersoner Maja og Asta er utroligt nemme at identificere sig med. Godt nok er synsvinklen knyttet til Maja, men Camilla Wandahl formår alligevel at sætte spot på de andre karakterers følelser. Derved bliver bogen både mere troværdig, men også spændende, da der afsløres flere sider af samme sag.

At to veninder bliver forelsket i den samme fyr er en gammel klassiker, men Camilla Wandahl har lavet en meget troværdig og aktuel udgave i det sproget er meget ungdommeligt. Ydermere tematiserer bogen ikke kun den rasende forelskelse, men også skilsmisse, mobning og relationer unge imellem.

Så fandens forelsket er letlæst, velskrevet og henvender sig især til børn og unge teenagepiger. Bogen giver den unge læser, især piger,  stof til eftertanke.

Camilla Wandahl: Så fandens forelsket. Forum, 2009. – 124 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.