Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Camilla Mills: Vilde Mille & de syv nøgler.

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Camilla MillsUdskriv anmeldelsen • 8. juli, 2009

vildemilleogdesyvnoeglerAnden bog om Mille Menneskebarn er både underholdende og spændende.

Det er to år siden, at der sidst har været bud fra Elsindûhn efter Mille Menneskebarn. Det magiske land, der ligger lige under hendes egen verden. Men dagen før efterårsferien dukker Myriam, den øverste magiker af Elsinrådet, pludselig op.

Hun har dårlig nyt. Måske er Mille alligevel ikke den udvalgte. Verden i midten har ikke længere brug for hendes hjælp. Mille ved ikke helt, om hun er glad eller skuffet. Nok mest skuffet.
Men så dukker Iskan op. Lige i hælene på ham er Glok og Figgis. Nu har Mille ventet på besøg fra Elsindühn i to år, og så kommer de alle sammen, lige når hun ikke længere er den udvalgte.

Milles mor er taget til Grønland med sit arbejde. Faster Hanne skal passe Mille imens. Men heldigvis har hun travlt med sit eget og opdager ikke, at det store hus er fyldt af mærkelige væsner.
Et gammelt foto af Milles forældre på ekspedition sætter eventyret i gang. Hvad har Stilling Enterprise med farens død at gøre? Hvad er Sagaflux? Har det noget med Elsindühn at gøre? Spørgsmål, der bringer både Mille, vennerne og faster Hanne i fare. Der er noget lusket ved det hele.

Snart begynder fortiden at blande sig med nutiden. Mille opdager, at der alligevel er en sammenhæng mellem sin egen verden og Verden i Midten. Hun bliver ført direkte til mysteriet om sin fars voldsomme død og de syv magiske nøgler.

“Du af mit eget blod har fået til opgave at finde De Syv. Sjælestenen er din guide, og den besidder en ånd, der vil føre dig til de steder, hvor nøglerne er gemt. Pas godt på den, for uden stenen er du tabt i tiden.
Du er tilladt hjælpere på din færd, men vælg dem med omhu, for det er ikke kun din styrke, der bliver sat på prøve, det er deres også.”

Vilde Mille & de syv nøgler er fantasy lige efter bogen. Historien er godt fortalt og fyldt med rappe replikker, humor og spænding.
Det er bestemt en must-read, hvis du er til mystik, seje tøser og vilde eventyr.
Men det vil være en fordel at starte med første bog Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse. Ellers er det hele lidt forvirrende.

Tjek Milles seje hjemmeside: www.vildemille.dk

Camilla Mills er ikke kun forfatter men også sangskriver, sanger og foredragsholder.

Vilde Mille & de syv nøgler, skrevet af Camilla Mills, Carlsen 2009, 435 sider, kr. 199,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.