Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bryan Lee O'MalleyUdskriv anmeldelsen • 3. april, 2010

Scott Pilgrim er tilbage for fuld knald

Hvem har ikke taget sig i at ønske, at man havde et gendannelsespunkt – et save point ligesom i computerspillene? Sådan et får Scott Pilgrim i tredje del af fortællingen om hans kamp for at vinde sin eneste ene.

Sammen med sine venner befinder han sig backstage og venter på at møde Envy Adams, forsangeren for det kendte band The Clash at Demonhead. Men ikke alene er hun kendt og attrået, hun er også Scotts tidligere kæreste – og lige præcis den kæreste, hvis indflydelse på ham er destruktiv. Og for at gøre ondt værre er hun sammen med veganeren Todd Ingram, der i kraft af sin kødskyende livsstil har opnået mægtige, psykiske kræfter. Desværre er han en af Ramonas onde ekskærester, hvilket betyder, at Scott Pilgrim skal besejre ham for at vinde sit livs kærlighed.

Scott når naturligvis ikke frem til sit save point.

Han sidder endnu engang i suppedasen, men heldigvis for læseren er denne suppedas en velrørt blanding af action, humor og groteske problemer. Tod Ingram viser sig at være en mægtig modstander med både superkræfter og en arrogance, der står af ham som piggene på et pindsvin. Men alle har en hemmelighed.

Dette bind i serien skuer mere tilbage, end vi har set tidligere, og der bruges en del tid på Scotts yngre dage og hans forhold til Envy (i tiden før hun kaldte sig Envy) – men det, som vi naturligvis venter på, er opgøret mellem Scott og Todd Ingram, der kommer til en ganske overraskende og underholdende konklusion.

“Scott Pilgrim & den utrolige tristesse” er lige så frisk som det tidligere bind i serien. Dialogen er stadig lige skarp, Scott er stadig lige tåbelig, actionsekvenserne er stadig lige herlige, og det hele er vidunderlige underholdning. Har man med andre ord ikke tidligere læst om Scott eventyr udi kærligheden, har man noget til gode – start med “Scott Pilgrim kører stilen”.

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse (Scott Pilgrim ; 3). Oversat af Steffen P. Maarup. Aben Maler, 2010

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.