Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim tager sig sammen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bryan Lee O'MalleyUdskriv anmeldelsen • 17. oktober, 2010

Musik, kærlighed og semininjaer

De første sider af fjerde bind i sagaen om Scott Pilgrim er pludselig i farver. Det er sommer, og vennerne hænger ud ved stranden, og umiddelbart er der ikke nogen, der forsøger at slå Scott ihjel. Det kunne godt få én til at tro, at alt var i den skønneste orden – hvis altså man ikke lige kendte Scott Pilgrim.

Scott og kæresten Ramona er stadig sammen og lader endda til at have fundet sig ret godt til rette med hinanden. Ramona foretrækker selvfølgelige stadigvæk at være lidt mystisk, og så er der jo lige det problem, at hendes onde eks-kærester alle vil forsøge at udrydde Scott, førend han virkelig kan kalde hende for sin egen. Og så er der bandet, som stadig forsøger at slå igennem.

Men alt dette blegner, da en pige fra Scotts fortid dukker op og begynder at gøre øjne ad ham. Scott er ikke lige verdenshistoriens mest modne helt – han tager gerne et hypervoldeligt slagsmål i bedste manga/superhelte/computerspilsstil, men når det pludselig handler om følelser, forpligtelse og så videre, har verden en tendens til at kokse for ham.

Men som titlen afslører, sker der faktisk ting og sager her – Scott tager sig sammen.

Bryan lee O’Malley fortæller som sædvanlig med den umiddelbare glæde, der gør Scott Pilgrim-serien til sådan en fornøjelse at læse. Det jordnære blandes med det overgearede, der blandes med en godt portion humor, der blandes med pigeninjaer. Det er tegneserier, der uddeler røvfuld for derefter at danse en lille dans til et 8-bit soundtrack. Det er endorfiner på papir.

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim tager sig sammen (Scott Pilgrim ; 4). Oversat af Steffen Rayburn-Maarup. Aben Maler, 2010.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.