Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Brigitte Blobel: Kliken

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Brigitte BlobelUdskriv anmeldelsen • 26. januar, 2007

Brigitte Blobel: KlikenI ”Kliken” møder vi Lara der gradvis udstødes af den gruppe hun er en del af. Vennerne er begyndt drikke lidt, men da de først begynder at eksperimentere med stoffer vil Lara ikke være med mere.

Pigen Lara er 14 år og bor i Berlin. Lara og veninden Sonja udgør sammen med nogle andre unge en klike. De holder sammen og har det sjovt. Lara er forelsket i en af dem, Carus, og bliver kæreste med ham. Hun har en sød familie og alt er godt.

De unge i kliken tager på telttur og alle på nær Lara får de temmelig meget at drikke. En af drengene bliver alvorligt syg i nattens løb, og kun Lara er frisk nok til at kunne hente hjælp. Drengen kommer på hospitalet og diagnosen lyder på sprængt blindtarm. Forældrene bliver selvfølgelig involveret, og det kommer frem, at de unge har indtaget en pæn mængde spiritus.

Senere begynder gruppen at komme i et hus for unge. De begynder at eksperimentere med forskellige former for stoffer som ecstacy og speed. Lara bliver også presset til at prøve, og da hun nægter, er det slut med at være en del af kliken.

Det gør ondt at miste vennerne og kæresten, og det er ensomt at være uden for fællesskabet – også selv om Lara ikke har lyst til det de andre gør. Og nye venner finder man ikke sådan lige med det samme.

“Kliken” handler om hvor svært det kan være for unge at sige fra, når vennerne nærmest truer en til at eksperimentere med sprut og narko. Lara er nok lidt mere forsigtig end gennemsnittet, men hun har ben i næsen og handler efter sin overbevisning. Vennerne udvikler sig nu også i uheldig retning, selv om nogle af dem bare følger efter de mest dominerende. Det er nok ikke alle unge, der vil kunne modstå det pres Lara er udsat for, venner og kammerater spiller en stor rolle i den alder.

“Klike” er vist ikke et ord, der bruges så meget mere. Mon ikke gruppe vil falde mere naturligt blandt unge, men uanset er ”Kliken” en læseværdig roman, der henvender sig til unge fra 13 år.

Brigitte Blobel: Kliken. Oversat af Mogens Wenzel Andreasen. Branner & Korch, 2004. 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Hvornår blev den skrevet?

  2. Hvis du kigger i bunden af anmeldelsen, kan du se, at bogen er fra 2004 😉

  3. hvad er dens forlag?