Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Brian Christensen: Et vink til himlen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Brian ChristensenUdskriv anmeldelsen • 1. november, 2008

En alvorlig Romeo og Julie-historie om Josefine og David, der skal kæmpe mod hårde odds for at få hinanden! Bogen er en smuk beskrivelse af kærlighed i trange kår.

David vil gerne være rockstjerne! Han har charme, selvtillid og lækkert hår Hans far rejser rundt med rock-bands i hele verden, og David vil gerne spille guitar og skrive sin egne sange! Han savner sin far eller en fader-figur i sit liv, men nøjes med at snakke med faderen i mobilen engang i mellem. Han er lige begyndt i 1.G, da han møder Josefine.

Hun har været elitesvømmer. Hun har haft kræft, men har kæmpet sig tilbage til livet. Hun går i 3.G og kæmper for at komme af med sit image som Isdronningen.
Hun har været i Østen sammen med sin familie for at søge alternative muligheder for helbredelse og har fundet Mesteren, som giver hende øvelser til at rense kroppen for kræftslangen. Der er en meget poetisk beskrivelse af tiden i Østen, som giver en god fornemmelse af, hvad det er, meditation kan give!

Josefines mor har selv været elitesvømmer og skubber hårdt på, for at Josefine igen giver svømningen al sin fritid og energi. Moderen giver David skylden for, at Josefine ikke vil svømme mere.

Da David og Josefine bliver kærester, er det heller ikke alle i Davids omgangskreds, der synes, det er en god idé, Valdemar, Davids kammerat, siger ligefrem til ham: “Drop hende. Hun har været syg, mand. Find dig rask babe.” Barske løjer, synes jeg! Men det får mig da også til at tænke over livet, ungdommen og døden.

Et vink til himlen er en fin realistisk kærlighedshistorie om, hvordan hverdagen kan overhale alt! Bogen fik 2. præmien i Gyldendals konkurrence om at skrive en kærlighedsroman for unge, og det forstår jeg godt, den har klassikermateriale! Jeg nød at læse den. Det er spændende og velskrevet at læse om Josefines kamp mod sygdommen og Davids kamp med at finde sig selv!

Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sammenligne Et vink til himlen med, men den giver stof til eftertanke og kan bruges som udgangspunkt til at snakke om kræft eller andre alvorlige sygdomme.

Brian Christensen: Et vink til himlen. Omslag: Solveig Agerbak. Gyldendal, 2008, 245 sider, 149,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Super sød bog, hvis største problem er at den er alt for kort :O)
    den første bog der virkelig har fået mig til at græde!
    Jeg læste den selv da jeg gik i 8klasse, det virker som et meget godt alders niveau.
    Bogen skal helt sikkert læses igen!