Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil El Jørgensen: Tredje time efter midnat

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil El Jørgensen, Lars-Ole NejstgaardUdskriv anmeldelsen • 23. september, 2010

Liverollespil by nigth

Hvad står initialerne IRL for, og hvor ligger Illynia? Mange mystiske spørgsmål skal besvares, hvis denne krimisag skal opklares.
Esme og Igor er navnene på det nye detektivpar i Bodil El Jørgensens krimiserie.
Esme bor sammen med sin far og lillebror i Århus. I samme opgang bor Igor med sin familie. Esme og Igor er fætter og kusine, og de har kendt hinanden hele livet. De er henholdsvis journalist og fotograf på Øgadens skoleblad og er evig og altid på jagt efter den næste hovedhistorie til forsiden.
Esme hedder i virkeligheden Esmeralda, men det navn hader hun. Hendes mor, som hun har mistet, var koreaner, og Esme er derfor ikke så høj af sin alder, hvilket hun altid hører for. Hun bliver ofte antaget for at være 9 år, selvom hun er 12. Til gengæld kan hun bande på koreansk, og det er ret cool.

Sagen indledes den dag Esme og Igor finder en sportstaske i en affaldskontainer fyldt med liverollespilsudstyr. Da de vil aflevere tasken tilbage til ejeren, vil han ikke tage imod den. Hvad får ham til at sige nej tak til sit eget kostbare udstyr? I deres boligområde sker der indbrud hos den lokale kiosk og på et værtshus. Underligt nok forsvinder der kun ting uden stor værdi og store pengebeløb røres ikke. Esmes lillebror Kalle mister sine to elskede kaniner fra den legeplads, hvor deres bur står. Da Esme samme aften leder efter kaninerne , opdager hun en mystisk mand, som afleverer en pakke i et af de andre kaninburer. Hvad er forklaringen bag alle disse hændelser, og har de eventuelt en sammenhæng?

Forfatter Bodil El Jørgensen er allerede kendt for sin serie om Prinsen af Pæremosen. Med manuskriptet om Esme og Igor vandt hun Gyldendals krimikonkurrence for større børn i 2009, som først udgives nu.
Jeg synes, det er en rigtig god opstart på en ny, dansk krimiserie. Der er fart over feltet, og Esme er en handlekraftig og sej pige. Hun begiver sig modigt ud midt om natten i de øde gader i Århus midtby for at komme nærmere en opklaring. Der er gode personbeskrivelser og en dejlig dansk tone og humor.

Drenge og piger, som kan lide serier som Piger på sporet af Petter Lidbeck og Cornelius Krut af Kirsten Sonne Harild, vil sikkert også blive fans af denne serie. Jeg har store forventninger til de kommende sager med Esme og Igor!

Bodil El Jørgensen: Tredje time efter midnat (Esme og Igor; 1) Illustreret af Lars-Ole Nejstgaard. Gyldendal, 2010.- 165 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.