Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil El Jørgensen: Prinsen af Pæremosen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil El JørgensenUdskriv anmeldelsen • 1. juli, 2007

Bodil El Jørgensen: Prinsen af Pæremosen“Prinsen af Pæremosen” er en utraditionel heksehistorie, og det er både sjovt og spændende at høre om den 8 årige Julius´ kamp mod den onde heks sammen med heksekenderen Pæremadsen.

Julius på 8 år er ikke vild med at gå i skole men er ellers en dreng med gang i. Ude i mosen møder han en dag en mystisk mand, som er iført en stor kappe og kun har et øre men til gengæld et meget stort et. Det er Pæremadsen, som viser sig at være heksekender. Det er længe siden der har været hekse, men Pæremadsen har på fornemmelsen at der igen er nogle på spil.
Pæremadsen vil gerne have Julius som hjælper, selv er han nemlig bange for hekse. Julius har ikke lyst, men da han støder på en formodet heks i menneskeklæder, ender han alligevel med at sige ja. Han må ikke være pivet og skal kunne krybe gennem mørke huller uden at vide, hvad der er på den anden side.
Og Julius viser sig absolut værdig til sin bestilling og bliver med tiden gode venner med Pæremadsen.
Det er en snu heks, det drejer sig om. Det lykkes hende med trolddom at forvandle hele den lille bys befolkning incl. Julius´ mor til frøer, men heldigvis ikke Julius selv. Det lykkes ham nemlig at vinde over heksen, som stikker af i sin flyvende sølvbil. Det er jo en moderne heks, der er tale om. Og det er denne dåd, er gør Julius til Prinsen af Pæremosen.

Med i historien er også Trampedak, en rotte, der meget mod sin vilje må leve som menneske. Det er en heks, der har forvandlet den.

“Prinsen af Pæremosen” er en fantasifuld, sjov og spændende historie. Den er fuld af herlige påhit, der vil fryde et hvert barn og alle voksne med barnesjælen i live.

Bodil El Jørgensen skriver godt og originalt. Hør lige hvordan hun introducerer Julius: “Om drengen Julius kan det fortælles, at han var en strejfer. Han kunne bedst lide når han ikke skulle noget bestemt sted hen. I skole for eksempel. Men han pjækkede kun sjældent, for han ville ikke gøre sin mor bekymret”.
Julius minder mig lidt om Bjarne Reuters Buster, fandenivoldsk, uku elig og uden ondt i sinde. Man har lyst til at høre mere efter endt læsning og heldigvis er der udkommet 3 andre bøger om Julius og Pæremadsen.

Meget velegnet til højtlæsning for børn fra ca. 6 år.

Prinsen af Pæremosen er illustreret af Bente Bech. De sort-hvide tegninger passer fint ind i historien.

Bodil El Jørgensen: Prinsen af Pæremosen, 1. bog i serien, illustreret af Bente Bech. Carlsen, 2001. Forside: Bente Bech 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Det er en fantastisk bog, og resten af serien af lige så god. 🙂