Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil El Jørgensen & Peter Malherbes Jensen: Det muntre køkken

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil El Jørgensen, Peter Malherbes JensenUdskriv anmeldelsen • 29. oktober, 2006

Bodil El Jørgensen: Det muntre køkkenEn skæg billedbog om en restaurant hvor personalet gør alt for den fornemme gæst. Men så en dag falder opvaskeren i søvn, den dybe suppetallerken er væk – og så går det ellers løs…

“Det muntre køkken” er navnet på en restaurant. Her kommer hver aften en fornem gæst for at spise løgsuppe. Alle ligger på maven for ham fra overkok til undertjener. Restauranten er berømt for for denne suppe, som er saltet med intet mindre end kokkenes tårer.

Lavest i hierakiet er opvaskeren, som hver dag vasker bjerge af tallerkner m.m. op. Han har aldrig tid til at holde frokostpause og får kun 2 timers nattesøvn p.g.a den megen opvask.
En dag under arbejdet falder han i søvn, og den dybe tallerken til den fornemme gæsts løgsuppe står ikke på sin plads. Så er fanden løs, og det bliver for alvor det muntre køkken, hvordan skal ikke røbes her.

Det er en herlig historie, Bodil El Jørgensen her har begået med Det muntre køkken, og der er et fint sampil mellem fortællingen og illustrationerne af Peter Malherbes Jensens. Tegningerne er lidt groteske og med mange sjove detaljer at fordybe sig i som f.eks. kæmpestabler af tallerkner med stige til loftet for at opvaskeren kan nå dem alle.

Morale: Det er alt for kedeligt, hvis det hele skal være så fint.

Børn fra ca 3 år vil helt sikkert godte sig over løjerne og føle med opvaskeren, der til allersidst endelig selv får lov at smage verdens mest velsaltede suppe af verdens mest velvaskede tallerken.

Bodil El Jørgensen: Det muntre køkken, illustreret af Peter Malherbes Jensen. Carlsen, 2006. Forside: Peter Malherbes Jensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.