Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil El Jørgensen: Heksestormen

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil El JørgensenUdskriv anmeldelsen • 20. juni, 2007

Bodil El Jørgensen: HerksestormenPæremadsen med det ene øre er hekseekspert og den 9 årige Julius er heksekendermedhjælper. Pæremadsen har fået varsel om en heksestorm – og de to griber ind med stor opfindsomhed og snarrådighed.

I denne historie finder Julius sin gamle ven, heksekenderen Pære- madsen, med øret tæt ind mod radioen. Vejrmeldingen lyder på let til frisk vind fra øst, og det får Pæremadsen til at ånde lettet op.
Julius undrer sig men får at vide af sin læremester, at der er en heksestorm på vej.
Definitionen lyder på en 2½ meter høj mini-tornado fyldt med småbitte dråber heksespyt. Og det er farligt med heksespyt for det skiller ting ad. En heksestorm opstår når hekse en gang i mellem synger og danser til ondskabens pris. Rammer spyttet et menneske i ansigtet betyder det ikke, at det taber hovedet men derimod forstanden , og det er jo heller ikke så godt.
At det blæser fra øst betyder at heksestormen fortsætter ud over havet. Derved er faren heldigvis ikke så stor, men Pæremadsen beslutter alligevel at de skal tage et lille smut vestpå, så Julius kan se en heksestorm tæt på. Og heldigvis for det, for det viser sig at en masse børn på spejderlejr befinder sig på et meget uheldigt sted – lige der hvor heksestorm – og spyt er på vej hen. Ved fælles indsats får det umage vennepar heldigvis afværget den værste katastrofe.

Heksestormen er egentlig sjette del i Bodil El Jørgensens serie om hekseeksperten Pæremadsen og hans hjælper Julius. I serien Carlsens Stribede – en letlæsnings-serie for børn, der har læst et lille stykke tid, som det hedder i forlagets omtale – er den dog kun nr. 2.
Historierne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, man får en præsentation af de to hovedpersoner i hver bog.

Det er en fornøjelse at læse om det umage par: den kortfattede, lidt bryske Pæremadsen og hans 9 årige hjælper Julius.
Bodil El Jørgensen har en herlig fantasi og forstår at skrue en både sjov og spændende historie sammen.

Bodil El Jørgensen: Heksestormen. Carlsen, 2007.
Forside: Bente Bech.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.