Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil El Jørgensen: De gule gummisko

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil El JørgensenUdskriv anmeldelsen • 20. april, 2007

Bodil El Jørgensen: De gule gummiskoNiårige Julius bliver en dag overrumplet af en heks – og en ikke helt almindelig en af slagsen. Heldigvis dukker vennen Pæremadsen op, han er nemlig ekspert på hekseområdet.

Julius er en dreng på 9 år, der bor i Byen mellem Bakkerne. I Pæremosen, som ligger lidt uden for byen, bor Pæremadsen, og han er en af vor tids største hekseeksperter. Julius har mødt Pæremadsen under sine strejfture i mosen og er blevet hans medhjælper, selv om han ikke er lige så god som lærermesteren ud i kunsten at afsløre hekse.

Pæremadsen har kun et stort øre, og det er her hans heksefornemmelse sidder. Han rejser hele tiden rundt på jagt efter hekse med det formål at forpurre deres onde planer.

En dag møder Julius en pige på sin egen alder med gule fletninger og iført rulleskøjter. Hun står og ser bange ud og tør ikke gå forbi nr 17. Hun tror nemlig at den gamle dame med en vorte på næsen, der bor der, er en heks.
Julius kigger ind af vinduet men ser intet foruroligende, og som han betror pigen, så ligner hekse ikke altid det man forbinder med en heks. Og heksen skal være i besiddelse af en vores ejendele for at kunne fortrylle os. Lidt senere samme dag støder Julius på et par gule gummisko, der står på grusstien og senere på et par fodboldstøvler – begge ca. størrelse 9 år. Han frygter straks, at der alligevel er en heks på spil og at pigen er blevet fortryllet. Kort efter møder han igen pigen, og hun foreslår at de spiller bold, men pludselig stikker hun af med Julius’ bold.
Pæremadsen dukker op, han vejrer hekse i nærheden for som han altid har belært Julius: hekse er ikke altid hvad de giver sig ud for. Og pigen med de gule fletninger er nok ikke helt så uskyldig, som det først kunne se ud til… Heldigvis er Pæremadsens heksekundskab jo stor.

Historien om “De gule gummisko” og Julius og Pæremadsen er sjov og underholdende. Bodil El Jørgensen er en god fortæller og forstår at fange sine læsere, små som store.
Jeg har klukket over opfindsomheden og indimellem gyst lidt over den udspekulerede heks. Det bliver aldrig for uhyggeligt, og jeg er sikker på at børn vil elske historien.

“De gule gummisko” er udkommet i serien Carlsens Stribede. Forlaget præsenterer den selv på følgende måde: En serie af spændende bøger for børn, der har læst et lille stykke tid, men som nu kræver mere sproglig udfordring.

Bogen har en stor og læsbar typografi, og det er Bente Bech, der har lavet illustrationerne, der fint understøtter teksten. Der er tidligere udkommet 4 andre bøger om Julius og Pæremadsen. De er noget længere og er ikke en del af Carlsen Stribede, men de er bestemt også værd at læse.

“De gule gummisko” kan bruges både til højtlæsning fra ca. 6 år og til selvlæsning fra ca. 9 år.

Bodil El Jørgensen: De gule gummisko, 1. bog om Julius og Pæremadsen. Carlsen, 2006. Forside: Bente Bech.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.