Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimses Jul

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Bjarne ReuterUdskriv anmeldelsen • 8. december, 2007

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimses JulAlder ingen hindring: Tag på et poetisk og underholdende juleeventyr

Selvfølgelig kan Bjarne Reuter også bakse en julehistorie sammen, og når den handler om Anna, Kaptajn Bimse og Goggeletten, bliver den lidt tosset men også morsom og poetisk. Historierne om Kaptajn Bimse & co. er bogguf for Reuterfans mellem 5-9 år, men andre kan altså også godt være med. Hjemme ved os var der faktisk ikke en lytter under 18 år. Vi lavede julehjerter, mens vi grinede af/og sammen med eventyrerne i den gule flyver Zanzibar.
Vi skulle egentlig kun have hørt et enkelt afsnit af de 24 – men nuppede så hele pakken; tre cd’er, 3 timer og 10 minutter. Det får man pænt mange julehjerter ud af, skulle jeg hilse og sige.

1. december opdager Anna, at hendes forældre har bortgemt julegaverne usædvanligt godt. Og med vilje. Voksne tror, at de er så smarte og sjove. Men heldigvis har Anna en del gode venner med samme indstilling til livet (og julen) som hun selv. Og denne jul møder hun også nye venner, da hun drager til juletamtam hos Fedtegreven i Odsherred. Selvfølgelig ikke helt uden forhindringer og dikkedarer. Uden at afsløre for meget nævner jeg forsigtigt og lidt hemmelighedsfuldt forskellige ingredienser i juleeventyret: fortryllede høns, slotsspøgelse, bamsuenza og juletræsfældning. Og juleklip!

Så frem med cd-afspilleren, julebag, juleklip eller hvad I er til i jeres familie – skru godt op for Magrethe Koyto, for det er nemlig hende, der fortæller historien, og kom i julestemning, grin og fundér sammen med Reuters herlige: Kaptajn Bimses Jul
Ja, og hvis man hellere vil det, kan man jo også læse bogen selv.

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimses jul. Indlæst af Margrethe Koytu. Gyldendal lyd, 2007

Læs tidligere anbefalinger af børnenes herlige helt Kaptajn Bimse her 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.