Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimse og Goggeletten

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Bjarne ReuterUdskriv anmeldelsen • 11. juni, 2005

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimse og GoggelettenPiloten Kaptajn Bimse flyver alle vegne – nord og syd og øst og vest – og nogen gange endnu længere væk…Tag med på tur i finurlighedernes verden.

Pigen Anna har ulykkeligvis glemt sin dukke, Sorte Sophie, oppe i sommerhuset i Rørvig. De voksne kan ikke hjælpe, for man kører jo ikke så langt for så lidt. Så desværre kan Sorte Sophie se frem til en vinter alene i sommerhuset. Hvilken gru.

Heldigvis tager sagen en drejning. Natten før sin fødselsdag får Anna besøg af en lille gul flyvemaskine ved navn Zanzibar samt dens besætning, Kaptajnen Bimse og andenpiloten Goggeletten. Zanzibars besætning er kommet for at bede om hjælp til at skaffe brændstof til maskinen, der flyver på rosiner. Anna er en sød og hjælpsom pige, så hun går på rosin-rov i køkkenet.

Da Zanzibar er tanket op med de rynkede, øjner Anna en mulighed for at få hentet Sorte Sophie hjem. Kaptajn Bimse indvilliger i at hjælpe, selv om Rørvig jo er meget langt væk, næsten på den anden side af jorden. En eventyrlig rejse, kan således begynde.

På turen møder de en række meget forskellige personer. Eksempelvis Fedtegreven fra Odsherred, der har fået tilværelsen lidt på tværs, men som også er ejer af misundelsesværdigt mange rosiner. De møder også Bøverniklen, en lille nervøs gnalling der sidder i en grøftekant og frygter det meste. I mødet med Kaptajn Bimses besætning, får alle lejlighed til at teste deres mod på forskellig vis, og venskaber og personligheder udvikler sig.

Jeg anbefaler på det varmeste, at tage med på denne redningsaktion. Vi er i den kategori af højtlæsningsbøger, hvor man som oplæser ofte må opgive og pausere, fordi man lige skal grine af. Sprog er noget man leger med – det kan kastes op i luften – vendes – og gribes igen. Finurlighederne flyver i luften sammen med alt det andet.

Kaptajn Bimse & Goggeletten indeholder så meget kærlighed og varme at det smitter – på den gode måde. Bogen er kort sagt dejlig! Annette Reuter har lavet illustrationerne. De er som bogen i øvrigt søde og gode og passer helt perfekt til universet.

Bjarne Reuter har heldigvis skrevet flere bøger i serien. Kaptajn Bimse & Kong Kylie, Kaptajn Bimse i Saltimbocca og Kaptajn Bimses jul. Den sidste er en julekalenderbog i 24 afsnit.

Hvis man ikke kan få nok, kan jeg til slut anbefale at høre Kaptajn Bimse & Goggeletten på lydbog. Den er indlæst af Birthe Neumann, og det gør hun helt fantastisk.

Hjemme hos os bliver vi aldrig færdige med at læse om Anna og Bimse og alle de andre.

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimse og Goggeletten. Gyldendal, 1992
Forside: Annette Reuter

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. fuldt hus af stjerner, en super god bog, som mine børn elsker

  2. Skøn bog! Herligt med humor og sproglige perler til børn på 6 år 🙂

  3. Læs den – uanset alder – bjarne reuter er fantastisk