Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bjarne Dalsgaard Svendsen: Hvorfor skriger paven?

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Bjarne Dalsgaard SvendsenUdskriv anmeldelsen • 16. juni, 2010

Et godt gys for drengerøve og gysernørder

Malthe er 16 år og gør sig klar til at gå sommeren i møde med piger, fester og sommerjobbet på slottet Traumenborg. Der er bare det store men, at Malthes mor døde for et år siden. Hans dejlige, vidunderlige og dybt savnede mor. Han kan ikke slippe sorgen over hende og har svært ved at leve sit eget liv.

Malthes gode ven Nick får ham med til sommerens første fest. Heldigvis. For her dukker Lisbeth op, som kan snakke med om horrorlitteratur og samtidig er en rigtig godte. Nervøs og selvbebrejdende går Malthe hende tøvende i møde. Men Lisbeths sødme og håndfaste initiativer er til at føle på. Inden festen er ovre, er han for første gang i sit liv ør af forelskelse.

Men prøvelserne er ikke ovre. Forude venter jobbet på det pompøse Traumenborg. Efter et særdeles hastigt møde med den flamboyante ejer, bliver Malthe overladt til sig selv. Snart breder uhyggen sig. Den gamle bygning er forfalden. På mærkelig vis bytter korridorer og værelser plads. Noget er begyndt at røre på sig. Og en underlig klemt banken lyder ildevarslende gennem hele slottet.

Den første nat vækkes Malte og en stemme byder ham at følge med. Kun for at blive vidne til de værste grufuldheder. I løbet af rædselsnatten må han beslutte, hvad han vil med sit liv? Og han vil leve. Men tør han og kan han slippe ud af slottet med livet i behold. Og hvor ligger svaret på, hvorfor paven skriger?

Bjarne Dalsgård Svendsen er inde og skrue på de inderste knapper i hjernen på sin læser. Romanen er på én gang en ferm gyser, der bygges overbevisende op med gotiske gys- og splattereffekter. Samtidig er det en ret vellykket udviklingsroman om en ung mands prøvelser med at turde forvalte livet, som nogle gange kræver den største smerte, den største lykke eller døden.

Bjarne Dalsgaard Svendsen: Hvorfor skriger paven, Gyldendal, 2010.-180 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.