Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bjørn Arild Ersland: Brusebad og magiske stråler

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annlaug Auestad, Bjørn Arild ErslandUdskriv anmeldelsen • 25. august, 2008

Varm og humoristisk lille letlæst perle

I virkeligheden hedder Pølse faktisk Helge. Men når man lærer ham at kende, forstår man godt, hvorfor Lars kalder ham Pølse.
Lars og Pølser er bedste venner, eller de laver i hvertfald alting sammen. Som nu at kigge ind i pigernes omklædningsrum. Mens pigerne er der. Og er i bad.
Pølse klovner konstant rundt og er faktisk ikke til at styre, når han først er sluppet løs. Lars er lun på Liv, men hvad nu hvis Pølse fortæller, at Lars har luret?

Men pludselig begynder Pølse at tvære med sin tusch på postkassen. “Er du sindssyg?”, råber Lars, men det er for sent. “Er det ikke flot”, siger Pølse. LIV står der med stor bogstaver

Brusebad og magiske stråler er en skøn og varm lille historie om venskab og den første forelskelse, som er udgivet i Forums gode Zoom ind letlæstserie.
Med en lix på 17 er det lykkedes at forfatteren lave en humoristisk og nutidig fortælling, der uden tvivl vil underholde ungerne på især 4. klassetrin.
Illustrationerne, som er lavet af Annlaugn Auestad, er skæve og humoristiske ligesom historiens indhold, og man ser tydeligt, hvor irriterende og pinlig Pølse er. Den danske titel er blevet ret poetisk – den norske originaltitel er Pølseidioten, hvilket egentlig karakteriserer indholdet bedre.

Bjørn Arild Ersland: Brusebad og magiske stråler ; illustreret af Annlaug Auestad ; på dansk ved Nanna Gyldenkærne. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Forum, 2008. – 67 sider : ill. i farver. – (Zoom ind) . – Pris: kr. 149,00
Originaltitel: Pølseidioten (norsk)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.