Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bente Clod: Himmelfald

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bente ClodUdskriv anmeldelsen • 16. oktober, 2005

Bente Clod: Himmelfald”Himmelfald” er en meget vedkommende historie om den unge Thilde og hendes veninde Camilla.

Thilde er 19 år og bor hos sin mor – kaldet Fru Jensen – på Nørrebro i København. De er begge på vej op igen efter en stor nedtur efter at faderen nogle år tidligere forsvandt ud af deres liv. Thilde har været afhængig af både stoffer og sprut og har boet på Christiania, hvor hun stadig færdes og har gode venner. Christiania er for Thilde stedet med rare men skæve eksistenser, men også pushernes barske verden. En af hendes bedste venner dør, skudt ned fordi han skyldte penge for narko. Hendes tidligere kæreste Max blev slået ned og overlevede kun med nød og næppe.

Musik og sang spiller en stor rolle i Thildes liv. Hendes elskede afdøde moster spiller en stor rolle i den sammenhæng.
Efter mødet med den tjekkede Hellerup-pige Camilla har Thilde fået gjort noget ved det med musikken. Hun går nu til sangundervisning og øver selv sin flotte mørke alt-stemme. Thilde og Camilla synger også i samme band. Thilde og Camilla er meget forskellige men supplerer og støtter hinanden – i sangen og i livet.
I en periode er Thilde kæreste med sin sanglærer, som er skilt og har et par børn, men det forløber ikke helt problemløst.

Faderen dukker igen op i Thildes verden, ”Vor fader”, kalder hun nu sin lidt frelste far, der er flyttet i kollektiv og har fået ung kæreste. Thilde er stadig lidt sur på ham.
Thilde er ikke specielt god til at klare modgang og reagerer impulsivt og voldsomt nogle gange, men hun er også en fighter. Hun har en glubende appetit på tilværelsen: kærlighed, erotik, sang m.m.
Hun vil noget med sit liv, og hun vil også gerne hjælpe andre.

”Himmelfald” er 3. del af Bente Clods barske, realistiske og vedkommende ungdomsserie om Thilde.
Første del hedder ”Englekraft” og 2. del ”I vilden sky”, og de er lige så gode som denne. Alle 3 romaner kommer vidt omkring: misbrug, spisevægring, kærlighed, angst, venskaber, familiens betydning m.m. De er alle fortalt ijegform, og fortælleren er selvfølgelig Thilde. Hun er en pige man kommer ind under huden på, og man lever med i hendes op- og ned-ture.
Der er gode indblik i forskellige verdner fra det velbjergede Hellerup-miljø til moderens lille Nørrebro-lejlighed og genbrugsbutik til Christiania.
Thilde og romanens andre personer er troværdigt skildret og står i høj grad levende for læseren. Sprogligt er det en fornøjelse at læse Bente Clods Thilde-bøger.

Ærgerligt at det er den sidste bog i serien, jeg ville gerne høre mere om Thilde og hendes liv.

Bente Clod: Himmelfald (Englekraft: 3). Høst, 2002. Forside: Lotte Kokfelt

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. TTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTAAAAAAAAAALLLLLLL GGGGGGGGOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDD