Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bente Clod: Body effex

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bente ClodUdskriv anmeldelsen • 26. januar, 2007

Bente CLod: BOdy effexFin skildring af den 16 årige Ursula, der drømmer om at blive make-up artist. Da hendes bedste veninde Nadja får en ny kæreste, går det gradvist op for Ursula at hun selv er forelsket i Nadja…

Hovedpersonen i Body-effex er Ursula på ca 16 år. Hun går i 10. klasse, passer sin skole men er langt mere optaget af at sminke veninder, rollespils-deltagere m.m.
Titlen “Body Effex” refererer til et lille firma, der arbejder med body paint, masker og lignende effekter til TV, filmselskaber og private. Ursula hjælper indehaverne John og Lotte med forskellige opgaver og har besluttet sig for en uddannelse som make-up artist.

Ursula bor i en tryg kernefamlie med sine forældre og en storesøster. Bedste veninde gennem flere år er Nadja, og de to er sammen næste hver dag. Nadja er dygtig til at designe og sy, så de supplerer hinanden godt.
Fester og tøj er også en vigtig del af tilværelsen. Nadja har haft flere kærester, mens Ursula ikke har haft så meget med drenge at gøre. Hun er usikker på sin egen seksualitet, og da Nadja igen er forelsket i en ung fyr, går det op for hende, at hun selv nærer stærke følelser for Nadja. Ursula melder ud over for veninden, hvordan hun føler, og det sætter deres venskab på noget af en prøve.

På et tidspunkt er Ursula så heldig at komme til London for at deltage i årets store bodypaint konkurrence. Her møder hun for første gang et lesbisk miljø og begynder sammen med danske Cecilie at finde sin egen identitet som lesbisk.

Bente Clods hensigt med bogen er at skildre en pige, der finder ud af hun er lesbisk og hvad det indebærer, men romanen kan sagtens læses af alle.
“Body effex” giver et fint indblik i hvad der optager mange unge i dag: rollespil, internet og sms-beskeder mellem vennerne – og så som altid fester, smart tøj og kærester. Også sprogligt kan man mærke at det er en roman, der er skrevet midt i det første årti af 2000 tallet.
Historien er skruet rigtig godt sammen og giver et fint portræt af Ursula, hendes “ups and downs” og tøvende erkendelse og afprøvning af egen seksualitet.

I starten af romanen bliver en ung pige bliver overfaldet og skamferet og måske var det Ursula, der skulle have været ramt.Iflg. forlaget er “Body-effex” første bog i en serie, så vi må vente til senere med at få svaret. Og man har bestemt lyst til at høre mere om Ursula og hendes tilværelse.

Bente Clod: Body effex, første bog i serie. Høst & Søn, 2006. Forside: Nete Banke, Imperiet.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Jeg elsker virkelige den bog og er igang med 2. Bliver det også til en 3? 🙂

    Vil godt skrevet og man tænker jo ikke på at det faktisk godt kan være en sand historie 🙂

    -Diana

  2. Hvad heddder 2eren?

  3. Den hedder Body tactics