Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bente Bratlund: Jeg er her altså også

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bente Bratlund, Mette DreyerUdskriv anmeldelsen • 18. januar, 2010

Man får lyst til at skrige.

Linneas bror er syg. Så syg at han kan dø af det. Det hele drejer sig om ham. Moren tænker kun på ham. Hun vil slet ikke høre på Linnea, der gerne vil fortælle om det stykke, hun er med i. Faktisk har hun hovedrollen. Og hun elsker det. Når hun står på scenen, føler hun sig som en fugl. Hun er fri. Ligesom den fugl Line maler til hende. På scenen glemmer hun Tobias og dumme mor.

Mor kan ikke komme og se stykket. Hun vil ikke forlade Tobias. Heller ikke selvom det er vigtigt for Linnea. Linnea kommer næsten til at ønske at Tobias ville dø. Så kunne mor måske se hende igen. Men hun mener det selvfølgelig ikke. For Tobias er hendes bror, og hun savner ham.

Jeg er her altså også er en hjerteskærende bog. Jeg fik helt ondt i maven, da jeg læste den. For hvor må Linnea føle sig ensom. Det er ikke nemt at være søster til en dødelig syg bror. Samtidigt forstår jeg også moren. Det hele handler om det syge barn. En umulig og smertefuld situation. Heldigvis slutter bogen med et håb. Ellers var det ikke til at bære.

Jeg er her altså også er en af den slags bøger, man ikke lige glemmer.

Der er et eller andet ved Bente Bratlunds bøger, der får mig til at tænke på Morten Dürr. Emnevalg og skrivestil ligner hinanden. Så kan man lide den ene, kan man også lide den anden.

Bente Bratlund: Jeg er her altså også. Oversat af Nanna Gyldenkærne. Illustrationer af Mette Dreyer. Forum, 2009.-118 sider. 169,95 kr.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.