Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bent Jakobsen: Skyggeringen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Bent Jakobsen, Flemming B. JeppesenUdskriv anmeldelsen • 11. april, 2008

Bent Jakobsen: SkyggeringenGoodwin, Bomstaff og Henri er endnu engang rodet ud i et farligt eventyr, der tvinger dem ud i verden for at få fat i Castanac igen. Men dette viser ikke at være helt nemt

Skyggeringen foregår – ligesom sin forgænger – i den lille, engelske landsby Compton Basset, hvor vores hovedperson en aften finder en mystisk ring med store pigge på og et sært, koldt mørke om sig. Han opsøger byens fortæller, Nathan, for at få at vide hvad det er for en mystisk genstand, som viser sig at være en magisk ring kaldet Skyggeringen. Denne ring besidder enorme onde kræfter og en historie, der går mange århundreder tilbage.

Men Nathans fortælling starter ikke med skabelsen af Skyggeringen, ej heller hvordan den blev fundet. Den begynder ganske enkelt hvor den første fortællingen sluttede, nemlig med den rare kromand Goodwin og hans venner, kaptajnen Bomstaff og den franske gadedreng Henri.
Deres første møde med Skyggeringen foregår nemlig på den yderst ubehagelige måde, at de bliver forfulgt af et utal af onde troldmænd, der alle søger efter Castanac. De får ikke at vide hvorfor disse troldmænd er så besatte af at finde ham, kun små brudstykker og halve sandheder, der i sidste ende tvinger dem til at flygte fra Compton Basset.
Dernæst drager de tre hen til Castanac, for at finde ud af hvad der foregår omkring dem, og især om hvad det er for et uhyggeligt mørke disse troldmænd bringer med sig.
Men selv Castanac kan ikke besvare alle deres spørgsmål, og de må selv finde svaret på mange af gåderne. De får dog at vide at Skyggeringen er en farlig magi de må passe meget godt på – men ikke nær så meget som den mystiske Røde Krystal. Vil de tre venner nogensinde finde ud af mysteriet om disse to ting? Og hvad er det, der gør den Røde Krystal så magtfuld, at mange troldmænd vil slå ihjel for at finde den?

Skyggeringen er nr. 2 i Bent Jakobsens fantasytriologi, og en klar forbedring fra den første. I starten minder den meget i skrivestil om etteren, men den udvikler sig kraftigt efterhånden som man kommer videre ind i historien. Faktisk ender den med at være så fængslende og godt beskrevet at jeg tilgiver de fejl jeg oplevede i første bind, og det skal den roses for!

Mange af personskildringerne er også blevet bedre siden sidst, og sproget holder sig på et meget mere jævnt niveau. Spændingen er i top og bogen er meget overraskende, især hen imod slutningen, for ikke alt bliver givet ud til læseren. Dermed undgår man at man selv når at gætte det hele, hvilket somme tider var problemet med den første.
Igen glemmer forfatteren det faktum, at det ikke er fortælleren selv der er med på rejsen og han derfor ikke burde kunne huske alle disse levende detaljer, men det er til at leve med, når selve historien er gået i gang.

Skyggeringen er et rigtig godt bud på en fængslende fortsættelse i serien om natkrystallerne, eftersom spændingen holder fra start til slut uden for mange langtrukne, handlingsløse passager, og Flemming B. Jeppesens flotte tegninger supplerer historien virkelig godt.
Bogen er – som sin forgænger – delt ind i korte kapitler, hvilket gør det mere overskueligt og nemmere at holde styr på hvor langt man er.

Grundlæggende er det bare rart at se at det er lykkedes for Bent Jakobsen at rette kraftigt op på en ikke hel god start, og det er en meget flot fortsættelse, som uden tvivl vil holde sine læsere hen i spænding fra start til slut.

Bent Jakobsen: Skyggeringen (Striden om natkrystallerne ; bind 2); illustreret af Flemming B. Jeppesen. – 2. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 315 sider : ill.. –
Pris: kr. 169,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.