Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bent Haller: Til hjertet flyver

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Bent HallerUdskriv anmeldelsen • 8. april, 2009

tilhjertetflyverAlt kan ske i Bent Hallers historier. Hvor er det dejligt.

I 2006 udkom Bent Hallers antologi Til hjertet flyder. En lille bog med 12 noveller fra Hallers lange forfatterliv.

I titelnovellen møder vi Sofus.
Sofus, der både er lidt doven og lidt kræsen. For han gider ikke løbe ti kilometer med sine forældre. Og han er ikke vild med fisk og gulerødder. Men han er vild med sin mormor. Sin store varme mormor, som hader motion og sund mad.
Da Sofus er på sommerferie hos mormor, har han det, som om det er juleaften hver dag. Livet er en fest. Men hjemme igen går det op for ham – han er blevet den dreng, som moren mister appetitten af. Lasket, blegladen og ulækker. Sofus binder løbeskoene.

I novellen Jamen, så er han jo ligesom os sidder Johannes i et træ. Han ser ned på de andre, som leger. De cykler. Det kan Johannes ikke. Han kan heller ikke springe over “hesten” i gymnastik. Læse er han heller ikke god til, og regnelæreren mener, han må være talblind.
Johannes ved heldigvis godt, han ikke er en stor idiot. For han var god til kunst. Han kan forstå træerne, høre bærrene modne og forstå insekternes snak.
En mærkelig dreng, siger alle. Indtil en dag…

Mød også Peter, Brian, Karl, Asmus, Lise og alle de andre.

I Hallers historier kan du undervejs blive urolig for både skoven og de voksne, for hvad som helst. Her kan alt ske. Det er det eneste, du kan være sikker på.
Novellerne er alle sørgelige og giver stof til eftertanke (kære dansklærere – de er gode til analyse).
Bent Haller brillerer i enkeltheden.

Bent Haller har skrevet i mere en 30 år. Antologien er et mindre udsnit af hans omfattende forfatterskab. Alle tekster henvender sig til læsere i alderen 9-13 år og er illustreret i farver.

Til hjerte flyver – en antologi skrevet af Bent Haller. Omslagstegning: Lilian Brøgger. Høst og Søn, 2006, 124 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. den her bog er en meget god bog vi har læst den i skolen og jeg blev meget betaget af dens handling så jeg synes at det er en virkelig gooooood booooog :D:D:D:D:D:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11