Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Benni Bødker: Mordbrand

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Benni BødkerUdskriv anmeldelsen • 11. november, 2007

Benni Bødker: MordbrandEn krimi for unge om en måske påsat brand på et asylcenter. Anders har set noget, men da han har været på forbudte veje, tør han ikke afsløre hvad han ved.

Anders er på vej hjem på cykel en sen nat og opdager, at asylcentret brænder. Han har rodet sig ind i lidt småkriminalitet og er derfor lidt i tvivl om, hvad han skal gøre. Da der umiddelbart efter høres udrykning, fortsætter han bare hjem.
På vejen har han dog set en person i løb, en fyr han kender, og en, der ligesom ham nogen gange befinder sig på den forkerte side af loven.
Politiet bliver selvfølgelig sat til at undersøge sagen, og en af dem er den unge politibetjent Andrea, som er under uddannelse.

Anders får en gang bank, dem der står bag mordbranden tror at han har set mere end han i virkeligheden har. Han er ikke stolt ved sitiuationen men tør ikke inddrage politiet.
Andrea arbejder efter sine overordnedes mening lidt for selvstændigt på opklaringen, men det lykkes hende at finde frem til, hvad der er foregået. Også Anders spiller en vigtig rolle i den sammenhæng.

Mordbrand er en krimi for unge. Temaerne er aktuelle: ungdomskriminalitet, racisme samt flygtninge- og asylproblematikken. I afsnittene følger man skiftevis Anders og Andreas og følger sagen fra hver deres side.
Benni Bødker giver et udmærket portræt af Anders, en almindelig ung teenager og hans lidt tilfældige indblanding i checkbedrageri m.m. Derimod synes jeg ikke, at det lykkes lige så godt i skildringen af Andrea og hendes håndtering af mordbrandssagen.
Historien er umiddelbart spændende, men den er efter min opfattelse også
en lille smule langtrukken, og jeg savner lidt mere sproglig drive.
Mordbrand er for unge fra ca. 12 år.

Benni Bødker: Mordbrand. Gyldendal, 2007. 251 sider
Omslag: Søren Jessen

Du kan følge med på Benni Bødkers blog her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

4 kommentarer »

  1. jeg har læst serien om nattens børn

  2. stil uret tilbage altså en time det går forkert.

  3. den er kun 9:54

  4. […] […]