Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Benn Q. Holm: Det seje sjak

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Benn Q. HolmUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Benn Q Holm: Det seje sjakEt indbrudsforsøg indleder efterforskningen af en mystisk person, som spreder uhygge og angst. Kan Det seje sjak løse gåden?

En morgen, da Katrine lufter sin dovne hund Chester, også kendt som Slowmotion, ser hun en politibil foran vennen Alexanders hus. Hvorfor, hvad er der sket? Katrine kan ikke få svar på sin undren, før hun efter skole mødes med de øvrige medlemmer af Det seje sjak. Gruppen består foruden Katrine af Vikram, Alberte, Lukas, Alexander og hunden Chester. De er alle mellem 11 og 13 år. Gruppen er blevet lokale helte, efter at de afslørede lærer Klamme-Karens mobning af sine elever.

Alexander fortæller, at der har været indbrudsforsøg i deres kælder, og at hans forældre har været helt ude af den lige siden. Da politiet ikke bruger mange kræfter på at opklare sagen, beslutter Det seje sjak sig for at gå i gang med deres egne undersøgelser. De håber derfor, modsat alle andre, at tyven snart vil vise sig i kvarteret igen.

Katrines familie er i disse dage godt i gang med sommerferieplanlægningen. Hun bliver derfor meget lettet, da de beslutter sig for at holde ferien hjemme. Hun vil ikke gå glip af den nye sag og opklaringsarbejdet.

Under efterforskningen dukker der mange uopklarede spørgsmål op? Hvem har sovet i kælderskakten ved byens revisionsfirma? Hvem pusler rundt i kælderen i den bygning, hvor Lukas bor? Hvem ryger cigaretter om natten i Katrines families haveskur?

Opklaringen kommer meget nærmere den dag, da Katrine er syg og er helt alene hjemme i huset. Pludselig smadres en rude i terrassedøren, og handlingen udvikler sig dramatisk.

Krimiserien om Det seje sjak minder en del om den berømte serie med De 5 af den engelske forfatter Enid Blyton. Der er dog skabt en mere nutidig og en varm, dansk tone i Det seje sjak. Bogen har et dejligt flydende og levende sprog, som gør den nem og indbydende at læse. Beskrivelsen af børnenes meget forskellige familieliv giver et mere realistisk billede af virkeligheden end i mange andre overfladiske seriebøger. Der er spænding for både drenge og piger, som kan lide at blive opslugt af uhygge og detektivarbejde.

Der er indtil nu udkommet 4 bøger i serien. Idémagerne bag er forfatterne Benn Q. Holm og Bo Green Jensen. Bogen her er Benn Q. Holms første børnebog. De øvrige bind i serien er skrevet af Asger Schnack og Boris Boll-Johansen.

Benn Q. Holm: Det seje sjak, første bind i serien. Rosinante, 2000. Forside: Per Jørgensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Jeg synes det er en god bog, med meget spænding i og så er den realistisk. Det er det jeg godt kan lide ved en god bog.