Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Børnenes ænsyklopædi

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: AntologiUdskriv anmeldelsen • 9. januar, 2008

bb2.jpgBørnenes ænsyklopædi er en fest af en bog for alle nysgerrige sjæle med hang til røverhistorier og søforklaringer

Børnenes ænsyklopædi er lidt ligesom et leksikon, bare meget sjovere. Og flottere. Ænsyklopædien er tegnet og fortalt af 63 danske forfattere og illustratorer, og de giver den gas.

Forlaget bag ænsyklopædien er åbenbart ikke rigtig klar over bogens potientiale, for de skriver i pressematerialet, at den henvender sig til børn i alderen 5 – 10 år. Men jeg ville ikke tøve med at give bogen til folk på 37, 52 eller 77 år. Den vil kunne glæde alle, der holder af at undre sig, have det sjovt og opleve nye måder at opfatte det gamle på.

I nogle opslag er der en kort forklaring eller definition. F.eks. kan man læse, at en “Amagermad… (er)…et stykke franskbrød og et stykke rugbrød lagt sammen med puddersukker i mellem”. I andre opslag er der små historier, der på fantasifuld vis forklarer de omtalte fænomener. F.eks “Hoste” og “Vingummibamser” og “Tandfe”. I atter andre opslag, siges det hele med en illustration.

Man kan få mange timer til at gå med at bladre og læse i Børnenes ænsyklopædi. Den er rigtig hyggelig – og praktisk, det skal jo ikke underkendes – at læse højt i/fra. For man har altid lige tid til at læse et opslag eller to. Selv voksne med halsbetændelse kan være med. Dejlig bog! God fornøjelse.

Børnenes ænsyklopædi / redigeret af Tea Bendix, Hanne Kvist og Elin Algreen-Petersen ; fotograferet … Sebastian Sztafij … Kim Konstantin … John Lentz. – 1. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Gyldendal, 2007. – 193 sider : ill. i farver
Pris: kr. 229,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.