Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ayaan Hirsi Ali & Anna Gray: Adan & Eva

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Anna Gray, Ayaan Hirsi AliUdskriv anmeldelsen • 10. oktober, 2008

Kontroversiel historie om venskabet mellem en fattig muslimsk dreng og en rig jødisk pige

Det skorter ikke på fordomme i Ali og Grays nye bog om Adan og Eva. Muslimer er tyve og mordere. Jøder er monstre og onde. Det gør venskabet mellem den jødiske Eva og den muslimske Adan svært.
Børnene bor i Amsterdam og går på samme skole. De føler sig begge som outsidere: “han så lige så fortabt ud, som hun følte sig”.
Adans familie stammer fra Marokko, og hans far er meget ortodoks i sin verdensopfattelse. Eva har mistet sin mor og bor nu med sin fraværende far og sin følelseskolde, rige stedmor. Adan og Eva bliver knyttet til hinanden, selvom de ikke forstår hinandens verdner. Men de er fælles om ensomheden og følelsen af at være anderledes. Et venskab blomstrer imellem dem.
Adan viser Eva den muslimske verden, som hun har mere end svært ved at forstå. Hvorfor må piger ikke være i samme rum som mænd? Og i koranskolen bliver hun meget vred på Imamen. Han skal ikke slå hende!
Adan får også indblik i jødernes verden. Drikker de virkelig blod fra muslimske børn, eller er det bare vin?
Venskabet fører til mange smukke oplevelser men også til stærke reaktioner fra omverden. Reaktioner, der har voldsomme konsekvenser…

Adan og Eva er en meget smuk bog om to børn, der finder sammen i ensomheden. Bogen har en melankolsk tone, der passer godt til historien. Den giver et indblik i både den muslimske og jødiske verden, som er fascinerende. De to børns familier står over for hinanden med alle deres fordomme. Men i virkeligheden er der ikke måske ikke så stor forskel på dem. Så hvorfor må de to børn ikke være venner?
Bogen er af den slags, der giver en noget at tænke på…

Ayaan Hirsi Ali er vokset op som troende muslim. På vej til et tvangsægteskab i Canada flygtede hun til Holland, hvor hun siden blev medlem af det hollandske parlament. I dag bor hun i USA og er tilknyttet den amerikanske tænketank ” American Enterprise”.
På dansk har hun tidligere udgivet “Ayaan”, Opbrud og opgør”, og “Jeg anklager”

Anna Gray er børnebogsforfatter.

Adan & Eva skrevet af Ayaan Hirsi Ali og Anna Gray. Oversat af Mette Finderup. Jyllands-Postens Forlag, 2008. 96 sider. Kr. 129,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.