Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Astrid Lindgren: Vi på Krageøen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Astrid LindgrenUdskriv anmeldelsen • 14. september, 2010

Ren nostalgi der især luner godt på en kølig efterårsdag.

Det er lige, hvad det er. Astrid Lindgrens Vi på Krageøen er netop blevet genudgivet i sin originale udgave fra 1965.

Familien Melkerson, som består af far Melker og drengene Pelle, Johan, Niklas og storesøster Malin, er en rigtig landliggerfamilie. Men i år skal de holde sommerferie på Krageøen. Melker har lejet et hus der, for han kan godt lide navnet Krageøen. Det synes Malin er fjollet. Men sådan er hendes far. Han finder altid på skøre ting.

“Ih, hvor det ligner dig!” sagde Malin. “Det ligner dig på en prik at gå hen og leje et sommerhus på en ø, du aldrig har set, ene og alene fordi du synes om navnet.”

Familien bliver hilst velkommen på Krageøen af dets beboere. Navnlig pigerne Teddy, Freddie og Trunte er glade for at få nye venner. Trunte er hende den lille pige, der altid har følge af Sankt Bernhardshunden Bådsmand, der er ligeså rar, som den er stor.

Det bliver den skønneste og sjoveste sommer på den lille ø i den svenske skærgård. Børnene udforsker hver dag et nyt område af øen og oplever ting, der ikke findes i byen. Som den dag, de bliver fanget på havet i en tyk grødet tåge, der nærmest får Melker til at gå ud af sit gode skind af bekymring. Eller skattejagt på det gamle vrag og opsporing af skumle smuglere. Kedeligt er det bestemt ikke.

Måske vil familien aldrig hjem igen.

Vi på Krageøen er Astrid Lindgren, som vi kender hende. Hun skriver, så man selv er med på Krageøen. Det er herligt. Og så er Lindgren formidabel til at gøre sine personer levende.

Jeg er vild med Trunte. Den lille hidsige pige med sine egne meninger. Far Melker er også et sjovt bekendtskab. Man ved aldrig hvad han kan finde på. Og drømmende Malin, der betror sig til sin dagbog.

Trænger du til hygge så tag med et smut til Krageøen. Du vil ikke fortryde det!

Bogen er velegnet til højtlæsning. Også for de små. Næsten hvert kapitel har en afsluttende fortælling. Ligesom mange af af Lindgrens andre bøger.

Vi på Krageøen var egentlig først en tv-serie og film. Derefter blev det en bog der udkom første gang i Sverige i 1964

Astrid Lindgren: Vi på Krageøen.  Oversat af Ellen Kirk. 3. udgave. Gyldendal, 2010. -242 sider.
Originaltitel: Vi på Saltkråkan

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (12 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. Hej Har lige holdt ferie på Krageøen, vi var en lille flok motorcyklister, og vi kunne alle huske filmen Om børnene på Krageøen. Den må have gjort et stort indtryk på os i sin tid, da vi så den. Vi kunne ikke huske alle figurene, men den lille Trunte og hunden kunne vi alle huske lige så tydeligt. Jeg elsker alle Astrid Lindgrens bøger.
    Mange sommer hilsner Bibi

  2. Mega god bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Jeg er godt nok sjov!!!!

  4. fatter ikke en brik hø-he