Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Astrid Lindgren: Mesterdetektiven Blomkvist

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Astrid LindgrenUdskriv anmeldelsen • 3. februar, 2008

Astrid Lindgren: Mesterdetektiven BlomkvistMesterdetektiver kan findes alle steder og i alle former. Og selvom man kun er 13 år kan man sagtens være den bedste detektiv af dem alle.

Bevismateriale A: Kalle Blomkvist.
Kalle er bestemt en mesterdetektiv i samme liga som Sherlock Holmes, James Bond og Peter Wimsey.
Han er snu, modig og eftertænksom og han har aldrig mødt en sag, han ikke kunne opklare. Desværre har der ikke været mange mysterier at opklare, for Kalle bor i en stille og fredelig svensk by, hvor der er meget langt mellem forbrydelserne.

Mesterdetektiven Blomkvist er altid på vagt efter en god sag, men han har også god tid til at nyde sommeren sammen med sine venner Eva-Lotte og Anders.

Men så kommer Eva-Lottes onkel Einar på besøg, og ham er der noget lusket ved. Kalle Blomkvist kan se det med det samme og er straks på sagen. Han går systematisk til værks, udspionerer og skriver alle mistænkelige hændelser ned i sin notesbog. Hurtigt finder han mange beviser på at onkel Einar ganske rigtigt har en hemmelighed, som involverer biljagter, skumle kumpaner og en hemmelig skat.

Mesterdetektiven Blomkvist er en spændende og morsom krimi. Især det sidste for det er ret sjovt når Kalle, med piben i munden, kaster sig ud i lange samtaler med sin fiktive makker.

“Tja, ” sagde Hr. Blomkvist. “For det første er det jo tydeligt, at vi i det foreliggende kriminaldrama ikke blot har én, men med hele tre forbrydere at gøre. Og vent bare, unge mand (den usynlige tilhører var meget ung og uerfaren), vent bare! Der vil ske adskilligt i den nærmeste fremtid. Det vil nok være det klogeste, om de holder dem inde om aftenen. Det bliver en kamp på liv og død, og den, der ikke er vant til at have med samfundets bærme og udskud at gøre, vil let kunne få sine nerver helt ødelagt”

Historien om Kalle Blomkvist er fra 1946 og stilen i bogen er gammeldags. Men den er også hyggelig og varm. Astrid Lindgrens historier får altid fantasien til at sprudle, og derfor vil der stadig være mange læsere mellem 7 og 10 år til bogen i dag.

Astrid Lindgren: Mesterdetektiven Blomkvist (Mesterdetektiven Blomkvist ; 1) på dansk ved Ellen Kirk ; tegninger af Svend Otto S.. – 5. udgave. – [Kbh.] : Gyldendal, 2007. – 162 sider : ill. Pris: kr. 129,00
Forside: Svend Otto S.
Originaltitel: Mästerdetektiven Blomkvist 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.