Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Astrid Lindgren: Børnene i Bulderby

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Astrid Lindgren, Ilon WiklandUdskriv anmeldelsen • 17. marts, 2008

Astrid Lindgren: Børnene i BulderbySkøn billedbog med tre historier om børnene i Bulderby

Det er et eller andet ved uimodståeligt ved Børnene i Bulderby. Når man ser bogen skal man – uanset alder – lige hen og bladre lidt og læse lidt her og der. Det er en skøn bog og børnene på de tre gårde i Bulderby er et dejligt bekendtskab.
Her er tre af historierne samlet i en fantastisk billedbog, som helt sikkert vil bliver læst igen og igen.

I bogens første historie arrangerer Bulderbybørnene en sjov børnehjælpsdag for Oles lillesøster Kirsten. Børnehjælpsdagen er spækket med spændende og hyggelige aktiviteter men også et par farlige. Børnene kommer til at arbejde hårdt for at give Kirsten en god dag.
I Forår i Bulderby nyder børnene forårets komme. Det er dejligt at være udendørs og plukke blomster, tage på skovtur og lege med barkbåde i bækken. Foråret betyder også nye beboere i Bulderby når kalve, lam, og kyllinger bliver født.
Endelig får vi lov til at fejre jul i Bulderby. Der skal laves hjerter og stjerner af brunkagedejen og når kagerne er bagt, er det tid til en tur i skoven. Træet skal fældes og pyntes inden børnene lillejuleaften skal rundt til gårdene i Bulderby og synge julesange udenfor vinduerne.

Jeg elsker historierne om børnene i Bulderby. Barndom i Bulderby er barndom, som den burde være, og jeg får altid lyst til at lege med. Der burde være 8 børn i Bulderby; Lasse, Bosse, Britta, Anna, Ole, Kirsten, Lisa… og mig.

Astrid Lindgren: Børnene i Bulderby ; illustrationer: Ilon Wikland ; på dansk ved Ellen Kirk. – 1. samlede udgave, 1. oplag. – Kbh. : Gyldendal, 2007. – Ca. 80 sider : ill. i farver. -Pris: kr. 199,00
Forside: Ilon Wikland

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. hvad hedder de tre gård det er i bogen