Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anthony Horowitz: Ark Angel

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Anthony HorowitzUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Anthony Horowitz: Ark AngelTeen-agent Alex forhindrer en kidnapning og den taknemmelige far inviterer ham på en luksusferie. Men som sædvanligt er intet som det ser ud til og snart er Alex på en livsfarlig mission…

Alex er på hospitalet for at komme sig over sin sidste mission. Da terrorister forsøger at kidnappe drengen i værelset ved siden af griber Alex selvføkgelig resolut ind. Drengens far den russiske mange milliardær Nikolei Drevin inviterer herefter Alex på en luksusferie, som skal afsluttes med opsendelsen af en rumraket. Men den rige russer viser sig at være mere end almindelig ubehagelig og lige som Alex beslutter at tage hjem kontaktes han af CIA: målet er Drevin og snart er Alex midt i sit livs farligste mission. Fjenden er både listig og sindssyg en kombination som gør Alex’s liv særdeles farligt.

Jeg var spændt på om Horowitz kunne levere endnu en spændende bog om Alex og jeg må indrømme at jeg er imponeret. Horowitz har igen overgået sig selv.

Selvom dele af Alex eventyr denne gang er totalt urealistisk bliver man alligevel så overbevist at man først spekulerer over det virkelighedsfjerne i situationerne når man er færdig med bøgerne. De mest fantastiske scener indeholder en rumraket og et rumhotel. Så skal der ikke røbes mere her. Men lad det være sagt, som læser burde man affeje det men alligevel hopper man lige lukt i Horowitz’s fælde. Det lykkes ham at beskrive tingene så sikkert og med så stor sans for videnskabelig fakta at man køber historien. Det er klart forfatterens store styrke. Han har en enestående evne til at få de mest utrolige historier til at forekomme ikke bare troværdige men realistiske og virkelighedstro.

Som sædvanlig er Alex’ eventyr sprængfulde af spænding og action. Man forundres over hans evne til altid at lande med på benene.

I dette 6. bind i serien beskrives ensomheden også indgående. Alex har kæmpet med den før pga sit job. Men nu møder han en dreng som intet liv og venner har pga faderens rigdom. Som om det ikke var nok lider han under faderens følelseskulde og foragt.

Ark Angel byder også på små flashbacks fra Alex’s liv inden faren Ian Rider døde. Manden var nok et mysterium for Alex. Men han tog sig også tid til ham og gjorde en dyd ud af at forklare ting. Noget Paul Drevin sørgeligt mangler.

Ark Angel er altså endnu en perle i rækken af Alex bøger og hvis man gerne vil have fred for ungerne kan man roligt give dem denne bog. De slipper den ikke før de er færdige.

Jeg kan slet ikke forestille mig hvad Horowitz vil udsætte stakkels Alex for næste gang…

Anthony Horowitz: Ark Angel, 6. del af Alex Rider-serien. Oversat af Ole Steen Hansen. Sesam, 2006. Originaltitel: Ark Angel 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.