Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annika Thor: Rødt hjerte, blå sommerfugl & Kildren i maven, klumper i halsen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annika Thor, redigeresUdskriv anmeldelsen • 11. juni, 2005

Annika Thor: Rødt hjerte, blå sommerfuglAlt er godt da Viktor og Mille bliver kærester. Men kærligheden er ikke altid nem og varer ikke altid ved.

Mille og Ursula går i 3. Klasse og er bedste veninder. En dag klipper de hvert et rødt hjerte i pap. På den ene side skriver de ”jeg elsker dig” og på den anden side ”Elsker du mig?”.
Ursula giver sit til Danny og Mille sit til Viktor, og så er de kærester. Men hvad laver men egentlig, når man er kærester? Viktor er mere interesseret i kaninen Hopsa, men da Hopsa må til dyrlægen, tager Mille med, og så er Viktor alligevel glad for at have en kæreste. Han giver Mille en blå sommerfugle broche for at vise, hvor meget han kan lide hende.
Danny og Ursula er ikke kærester længe. Ursula vil have Mille til at slå op med Viktor, så de kan blive kærester med nogle andre drenge. Men Mille vil kun have Viktor!

Da sommerferien kommer, må de undvære hinanden i mange uger. I starten er det næsten helt umuligt, men efterhånden bliver det lettere, og til sidst har Viktor faktisk lidt svært ved at huske Mille. Da de endelig mødes igen, er det svært at være sammen som kærester igen, og gensynet går ikke helt som forventet.

Annika Thor: Kildren i maven, klumper i halsen Kildren i maven, klumper i halsen er forsættelsen af Rødt hjerte, blå sommerfugl.
Mille og Viktor er stadig kærester. Da de starter i 4. Klasse kommer der en ny pige i klassen. Melissa er meget sød og køn, og da hun kommer til at sidde ved siden af Viktor, bliver Mille frygtelig jaloux. Mille tror, at Viktor bedre kan lide Melissa, så hun bliver meget sur på Viktor.
Viktor synes Mille opfører sig sært og tager med Danny til en fest uden Mille. Til festen danser han med Melissa, som gerne vil danse tæt. Ursula og Mille udspionerer dem og bliver ked af det, da hun ser dem danse. Da hun kommer hjem, opdager hun, at hun har mistet den sommerfuglebroche, Viktor gav hende. Næste dag i skolen har Melissa brochen på, og Mille er nu sikker på, at Viktor og Melissa er forelskede. Mille er ked af det hele, og det er ikke længere sjovt at have en kæreste. Hun beslutter, at hun ikke vil være kæreste med Viktor mere, men hvordan gør hun det forbi?

I disse to bøger fortæller Annika Thor på sin enkle facon om et meget besværligt emne: den første kærlighed. Bøgerne handler om den svære kærlighed, men også om de problemer en kæreste giver i forhold til veninderne, jalousi og hvad man gør når kærligheden slipper op.

Jeg har tidligere anbefalet Thomas Hallings kæreste-serie, som handler om samme emne. Begge serier er gode, men hvor Halling har en humoristisk vinkel griber Annika Thor emnet mere alvorligt an.

Annika Thor: Rødt hjerte, blå sommerfugl & Kildren i maven, klumper i halsen. Oversat af Camilla Christensen. Forum, 2003
Forsider: ?.  Originaltitler: Rött hjerte blå fjäril & Pirr i magen, klump i halsen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.