Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annika Holm: Sladrehank!

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Annika HolmUdskriv anmeldelsen • 6. juli, 2008

God og vedkommende bog om mobning.

“Jeg vil aldrig mere i skole. Jeg er holdt op.” Sådan siger Matilde og gemmer sig under dynen igen. Beslutningen er truffet, hun går aldrig mere i skole igen. Alt er håbløst og ingen forstår, hvad der sker i Matildes verden.

Under dynen får Matilde tid til at tænke over det, der sker i klassen. På de ondskabsfulde drenge i klassen, som er lede og driller og gør livet surt for pigerne. På læreren Solvej som svigter og slet ikke forstår hvor slem situationen er. Hun lader drengene herske og kan ikke se at drengenes opførsel skulle være andet end drengestreger. Matilde tænker også på sine forældre, som heller ikke forstår, de ved ikke at alt bliver meget værre når de blander sig.
Men mest tænker hun på pigerne. Matilde får ondt i maven når hun tænker på sin bedste veninde Mette. Matilde svigter hende ved at blive væk fra skole for nu går det ud over Mette alene. Så at holde sig væk er ikke løsningen. Hvis pigerne skal have en chance må de stå sammen.

Der findes mange bøger om mobning. Denne vil jeg huske, på grund af den rolle Matildes forældre spiller. De prøver at forstå, de er hjælpeløse undervejs og selvom Matilde synes, de gør det hele meget værre, når de blander sig, er deres hjælp måske alligevel ikke helt håbløs. Jeg synes, det er dejligt og realistisk at læse en bog, hvor børnene ikke klarer skærene helt alene.

Sladrehank! udkom første gang i 1993 i serien forglemmigej. Historien er stadig god og derfor er det godt, at Gyldendal har udgivet bogen i en ny udgave med flot, moderne forside som klart signalerer pigebog.

Sladrehank! Er første bog i serien om Mette og Matilde. Læs mere om pigerne i Bedste venner.

Annika Holm: Sladrehank! (Veninder ; 1) ; på dansk ved Kina Bodenhoff. – 2. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 167 sider. – Pris: kr. 99,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.