Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annika Holm: Mettes hemmelighed

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Annika HolmUdskriv anmeldelsen • 13. august, 2008

Tredje del i serien om bedsteveninderne Mette og Matilde.

Tonen i bøgerne om Mette og Matilde er hyggelig og let, og serien er egentlig meget god, så længe det drejer sig om mobning, uvenskab og kattekillinger.
Men når emnet bliver mere alvorligt, virker den lette stil en smule anstrengt. Og det bliver alvorligt, for Mette har en hemmelighed og den er stor. Synnøve er syg og både Mette og Matilde får at vide, at hun ikke vil blive rask igen. Mette er selvfølgelig knust, men også Matilde er ulykkelig, for selvom Synnøve er Mettes mor, betyder hun også meget for Matilde.

Mettes farmor flytter ind, hvilket egentlig er meget rart, men også trist fordi det betyder at Synnøves sygdom bliver værre. Mette vil ikke snakke om det, der sker hjemme og Matilde ved ikke, hvad hun skal gøre. Hun vil så gerne trøste og sige det rigtige, men hvad skal hun stille op, når Mette lader bare som om, alt er som det plejer.

Som sagt synes jeg ikke helt bogen fungerer. En bog om døden burde røre ved følelserne, men man bliver aldrig rigtig grebet af historien, Nuvel, man føler naturligvis med Mette, men hendes følelser forbliver en hemmelighed og det gør historien lidt overfladisk.
Mette og Matildes venskab fortsætter i Den store forvirring, hvor jeg håber, vi får lov til at komme lidt tættere på pigerne.

Mettes hemmelighed udkom første gang i serien forglemmigej i 1996 under titlen Hvor kunne hun.

Annika Holm: Mettes hemmelighed (Veninder ; 3) ; på dansk ved Katja Hein. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 143 sider. – Pris: kr. 99,00
Originaltitel: Hur kunde hon!
Tidligere: 1. udgave med titel: Hvor kunne hun! . 1997. (Forglemmigej)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.