Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annika Holm: Matildes svære valg

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annika HolmUdskriv anmeldelsen • 28. oktober, 2008

Hvor loyal skal man være overfor sine venner?

Da Matilde møder Kinora, bliver de hurtigt gode venner. Matilde begynder at bruge al sin tid sammen med Kinora og hendes kæreste Gabbe og glemmer helt Mette, sin fodboldtræning og sine andre gamle venner.

Gabbe er ven med Jimmy, som altid dukker op, når de skal lave noget sammen. Jimmy er underlig og lidt farlig. Nogle gange er det hyggeligt at besøge ham i hans hule i kælderen, men andre gange bliver Matilde og Kinora bange for Jimmy, for han tvinger dem til at gøre ting, de ikke har lyst til. Pigerne prøver at undgå Jimmy, men det er svært, for han er jo Gabbes bedste ven . Men Jimmys opførsel bliver mere og mere voldsom, og til Luciafesten går det helt galt. Matilde står over for et svært valg. Skal hun dække over sine nye venner, og hvad vil der ske, hvis hun fortælle nogen, hvad der er sket?

Uanset hvad hun vælger, vil konsekvenserne være meget alvorlige. Matildes svære valg er femte og sidste del i serien Veninder. Det er en velskrevet og spændende serie for piger fra 10 år om Matilde og hendes venner. Bogens stærke side er den store genkendelighed. Matildes liv og følelser virker ægte, det er nemt at sætte sig ind i de situationer og dilemmaer, hun sættes i, og man kommer uvilkårligt til at spekulere på, hvad man selv ville have gjort. Matildes svære valg er tidligere udgivet med titlen Matilde, den 13. december i serien Forglemmigej.

Annika Holm: Matildes svære valg (Veninder ; 5) ; på dansk ved Katja Hein. 2. udgave. Gyldendal, 2008. 189 sider. Pris: kr. 99,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.