Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annika Holm: Bedste veninder

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Annika HolmUdskriv anmeldelsen • 26. maj, 2008

Mette og Matilde er bedste veninder. Men Mette rejser væk og da hun kommer tilbage er alting forandret.

Annika Holms Bedste veninder udkom første gang i 1995 i forlagsserien forglemmigej. Nu genudgiver Gyldendal bogen i en flot ny udgave med en appellerende forside, som nok skal gøre bogen populær hos en ny generation af piger.

Bedste Veninder handler om Mette og Matilde, som er uadskillige og derfor er Matilde ved at gå til af længsel da Mette rejser til London i flere måneder.
Men mens Mette er væk, bliver det hver dag lidt lettere hende, Matilde får travlt med nye interesser og nye venner. Så da Mette kommer hjem er alting forandret. Også Mette. Hun har fået huller i ørerne, håret er kort, hun opfører sig ikke som hun plejer, og hun vil åbenbart hellere være sammen med sin nye veninde Helene.

Mette synes også, at Matilde er helt anderledes. Hun bruger al sin tid på fodboldbanen, hun har hemmeligheder med August og har slet ikke tid til Mette mere. Der er slet ikke plads til Mette i Matildes liv mere.

De føler sig begge svigtet og det gør ondt i hjertet. Det er svært at tale om, det er lettere at undgå hinanden og komme videre med hver deres liv, nye venner og forskellige interesser.

Det er en god historie om identitet og om at vokse op. Alting forandrer sig så hurtigt. Pludselig er Mette og Matilde ikke bare et begreb mere, men to selvstændige unge piger. Det giver store udfordringer for deres venskab. Deres interesser går i forskellige retninger og de kæmper begge med at finde ud af, hvem de er.

Annika Holm: Bedste veninder (Veninder ; 2) ; på dansk ved Katja Hein. – 2. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 135 sider. – Pris: kr. 99,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.