Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annie Dalton: Vingesus

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Annie DaltonUdskriv anmeldelsen • 26. juni, 2008

Tror du på engle? Måske sidder der en ved siden af dig lige nu. Kan du mærke englevibrationerne?

Jeg har læst en bog. Det er der i princippet ikke noget nyt i, for jeg læser hele tiden. Men den her bog… Vingesus, første bog i serien Agent Engel, nærmest faldt ned i min bibliotekskurv den anden dag. Måske har det noget at gøre med, at jeg er tosset med engle. Alle slags – lige fra de små grimme basunengle til de mere luftige af slagsen.
Melanie er sådan midt i mellem. Måske en meget almindelig engel, hvad ved jeg. Melanie er en ganske almindelig teenagetøs med mere hang til shopping end lektier. Men en dag bliver hun kørt ned og dør. Bare sådan.

” Det ene øjeblik er jeg på vej over gaden, mens jeg tænker på alt det tøj, jeg skal købe for de penge, jeg får til min fødselsdag, – og SLAM…”

Inden hun rigtig fatter det, befinder hun sig foran en blæret port med skiltet: ENGLEAKADEMIET.
Nej, altså helt ærligt! Skal man også gå i skole når man er død? Der må være sket en fejl. Mel er altså ingen engel. Men før Mel får set sig om, har hun fået en bedste veninde og er begyndt at kunne lide skolen, som er helt anderledes end den jordiske af slagsen. Heldigvis.
Her findes der engle, som kommer fra alle tidsperioder. Fremtiden, nutiden og fortiden. Det er lige til at blive svimmel af. Men hvad er meningen med “personlige studier”?
På jorden var Melanie en dårlig elev. Virkelig dårlig. Og hun er slet ikke sikker på det her engleakademi er noget for hende. Men det viser sig, at hun er den “fødte engel”.
Faktisk er hun så god at Bureauet, hurtigt sender hende på opgave – London-Blitzen 1944. For første gang står Melanie foran oppositionen. Kan hun leve op til sin engle-titel, eller bliver hun smidt ud af Engleakademiet. Meget står på spil for den unge engel.

Vingesus er skrevet i et let sprog med en jeg-fortæller. Og det er et godt valg, for det gør Melanie mere levende. Jeg-fortælleren har humor, der bringer alt det her engle-halløj ned på jorden. Men samtidigt benytter Annie Dalton sig af, at kunne opmuntre en til at “finde sit bedste jeg” og tro på noget mere end en selv.
Agent Engel minder om TV-serien “Rørt af en engel” – bare for børn. Måske er handlingen en anelse forudsigelig, men ikke så meget at den bliver kedelig. Og det er lidt af en geni-streg at agentengle kan blive sendt ud på opgaver i flere tidsperioder.

Annie Dalton: Vingesus (Agent engel; 1) ; på dansk ved Berit Nyholm. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Carlsen, 2006. – 142 sider. – Pris: kr. 59,95
Originaltitel: Winging it

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.