Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annie Dalton: Fede vibrationer

Emner: • Se alle anmeldelser af: Annie DaltonUdskriv anmeldelsen • 6. juli, 2008

Mørke kræfter er på spil. Og de vil gøre alt for at få fat i Mels lille flimrende ven.

Så er engleagenten igen på banen. Sendt ud på mission et sted i Indien. Opgaven er simpel. Eller det troede hun.
Mel skal passe på sin lille ven Obi. En dreng fra englebørnehaven, som betyder noget helt særligt for Mel. Han udstråler den mest rene og fredfyldte energi. Man kan blive helt afhængig af den. Indtil nu har Mel troet, at han var en engel ligesom alle de andre. Men i virkeligheden er han en bodhissattva – en potentiel buddha; “fantastisk rene sjæle, der gør alt for at hjælpe deres medmennesker med at få øjne op for deres sande jeg”.

Nu er tiden inde til at Obi skal ned på jorden og findes af munkene. Men indtil han er sikkert i et kloster, har han brug for beskyttelse. For Mørkets kræfter (MØK´erne) vil gøre alt for at forhindre Obi i at blive fundet.
Sammen med englevennerne Brice og Reuben tager Mel med Obi. Hvor svært kan det være at passe på en lille buddha? Han skal være på et børnehjem, indtil munkene henter ham. Hvad kan gå galt?
Men inden Mel får se sig om, er Obi væk. Forsvundet i tiden. Han skal bare findes. Og et er nu.
Det bliver en mission, hvor Mel ser slum, lærer om tidligere liv og Indiens historie. Hele tiden med MØK´erne i hælene.

” Jeg går ikke ud fra, I nogensinde er blevet slæbt igennem tiden af en rædselsslagen fireårig bodhissattva? Det er meget svært at beskrive, hvordan det er. Forestil jer, at nogen har smidt hele Indiens historie ned i en blender. Alt det , der er set, og det hvirvler forvirret rundt i én stor kosmisk smoothie, og du hvirvler hjælpeløst med rundt”.

Fede vibrationer er 11. bog i serien om Agent engel. Den er spændende og svær at lægge fra sig. Som sædvanlig benytter Annie Dalton sig af, at lære læseren lidt om tiden og stedet Mel opholder sig. Og denne gang er det Indien. Et land med en lang og blodig fortid. Fattigdom og slum, som slår benene væk under englene, men også et land der rummer en stor mangfoldighed.
Jeg er vild med den slags romaner – hvor man lærer lidt samtidigt med, at man hygger sig. For det gør man! I selskab med Mel kan alt ske.

Annie Dalton: Fede vibrationer (Agent engel ; 11) ; på dansk ved Helle Schou Kristiansen. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Carlsen, 2008. – 207 sider. – Pris: kr. 69,95
Originaltitel: Feeling the vipes

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.