Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annemette Sørensen: Da freden kom

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Annemette Sørensen, Lars GabelUdskriv anmeldelsen • 4. september, 2010

En lille roman om to drenges oplevelser i krigens sidste dage.

Anden Verdenskrig er altid et spændende emne. Der findes mange bøger om tiden under besættelsen. Det er sjældent de handler om krigens sidste dage. Men det gør Da freden kom.

Vi møder Helge og Jens. To friske drenge på 12 år, der elsker jazz. Krigen har stået på i flere år. Jens kan næsten ikke huske hvordan det var før, der blev krig. Før man hørte skud tidligt om morgenen og gik forbi blodpøler på vej til skole.

Man ved aldrig helt hvem man kan stole på. Måske er Helges underbo hr. Jensen nazist? Der er også et eller andet ved klassekammeraten Holger. Han har altid de nyeste jazzplader og der er masser af mad i spisekammeret. Får han det virkelig af hans storebror – ham som ingen har set?! Jens kan ikke rigtig lide Holger.

Den 4. maj 1945 hører Jens radio. Tyskerne overgiver sig. Alle fester i gaderne. Helge og Jens cykler ind til København, for at få det hele med. Modstandsbevægelsen bliver hyldet, imens alle der hjalp tyskerne bliver hånet og straffet.

Det hele er lidt overvældende når man bare er 12 år.

Da freden kom er en god roman, der vil fange mange børn. Måske i sær drengene. Den giver et meget fint billede på tiden efter krigen på en fængende måde. Dejligt at få det hele serveret fra drengenes synsvinkel og der er spænding til sidste side.

Annemette Sørensen beskriver levende om festen i gaderne, så man næsten føler man er med.

Da freden kom er udgivet i Zoom ind Fakta serie, så sidst i bogen er krigen beskrevet med fakta og Lars Gabel har illustreret i sort/hvid.

Bogen er velegnet både til selvlæsning og undervisning.

Annemette Sørensen: Da freden kom. Illustreret af Lars Gabel. Forlaget Forum, 2010. -128 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.