Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anne Lilmoes: Blod og tjære

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anne Lilmoes, Josefine BlomUdskriv anmeldelsen • 4. april, 2008

Siri og Wili er kommet til hadets by. Her styrer rå vold og had. Ved et uheld deltager Wili i et ritual og pludselig er han forandret til en følelseskold psykopat…

Hadets by har fortjent sit navn. Her hersker den stærkes ret og indbyggerne kæmper i et nådesløs voldsorgie om magten. Da Siri og Wili flygter fra en bande komme de ved et uheld til at deltage i et ritual.

Siri advares af sin mystiske følgesvend Zep men Wili er ikke så heldig. Nu er han forandret til en hadefuld og følelskold psykopat og Siri er fortvivlet. Men måske er der en spinkel chance for at redde ham. Siri må afprøve om blodets magt er større end hadets!

Anne Lilmoes har skabt en flot og spændende serie til fans af de fantastiske genrer.
Siri Q er en facinerende og medrivende fortælling der blander både elementer fra fantasy og science fiction. Universet er sælsomt og er på en gang fjern fremtid og fortid. Historien er fuld af spænding og mystik. Læserne suges ind i fortællingen og man kæmper for at læse så hurtigt som muligt for at få udløst spændingen. Det fortryder man så, når man når slutningen for man vil gerne fortsætte lidt endnu.

Serien om Siri Q er let-læst med en lix på 14. Her er både kapitler, afsnit og korte linier. Men det gør bestemt ikke historien mindre kompleks. Lilmoes tager sin læser meget alvorligt og formår med få velvalgte ord at skabe utrolige stemninger og stærke følelser.

Fortællingen hjælpes godt på vej af Josefine Bloms farvestrålende illustrationer. De smukke tegninger giver historien en ekstra dimension og støtter på fornem vis den svage læser i det de ikke alene giver pause i teksten men støtter også op om fortællingen ved samspillet med teksten. Således går historie og illustrationer op i en højere enhed og skaber en lille perle. Formatet minder meget om Drageherren, hvor illustrationer og tekst også spiller smukt sammen.

Det er guf for begynderlæsere eller læsesvage at få en serie der tager deres læselyst alvorligt. Jeg er ikke i tvivl om at Siri Q kan være med til at vække læseglæden hos nogen som der ellers har opgivet bogens verden.

Anne Lilmoes: Blod og tjære (Siri Q ; 5) ; med illustrationer af Josefine Blom. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Forum, 2008. – 49 sider : ill. i farver. – (Zoom ind. Fantasy). – Pris: kr. 149,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.