Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anne-Grethe Dahms: Hunden fra skoven

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Anne Grethe Dahms, Mads ThembergUdskriv anmeldelsen • 20. september, 2010

Anders møder en bidsk hund, og i nogle dage lever han i angst for igen at støde på den.

Da Anders skal i 3. klasse, skal han skifte skole. Det betyder, at han skal cykle gennem en skov, som er mørk og lidt uhyggelig. En dag står der pludselig en stor hund foran ham. Dens pels er filtret og pjusket, og den knurrer af ham. Anders bliver så bange at han hverken tør fortsætte eller vende om. Ved at smide sin madpakke, bortleder han hundens opmærksomhed og når derfor lidt forsinket frem til skolen.
Kammeraten Oliver tager med ham hjem, og de ser ikke noget til hunden. Næste morgen er skraldespanden væltet, og der er rodet i madaffaldet. Er det mon hunden, der er på spil?
Anders er bange og lader som om han er syg, og han får lov til at blive hjemme. Det meste af dagen tilbringer han i sin hule i træet. Hunden dukker op, men her er han i sikkerhed og kan studere den nærmere, og egentlig synes han ikke at hunden ser så farlig ud. Den ligner faktisk en tøjhund, han en gang havde.
Det med maden er et godt trick. Anders begynder lidt i smug at fodre hunden og bliver gradvist gode venner med den. Han bliver så glad for den, at han til sidst opnår at blive den lykkelige indehaver af en hidtil forsømt hund.

Hunden fra skoven har sort/hvide illustrationer af Mads Themberg. En god forside, der umiddelbart signalerer uhygge, men bogen er ingen gyser. Det uhyggelige foregår mest på det indre plan, der hvor Anders oplever en farlig hund og ikke en sulten og forsømt hund.
Historien fokuserer på den proces Anders gennemlever fra frygt til glæde over hunden.

Bogen er udkommet i Forums Zoom Ind letlæsningsserie, som henvender sig til de 9-12 årige. Det er en fin historie, som måske især vil vinde appel hos hundeglade børn.
Anne-Grethe Dahms har skrevet 2 andre bøger i Zoom Ind serien og er forfatter til en lang række børnebøger.

Anne-Grethe Dahms: Hunden fra skoven. Illustrationer af Mads Themberg. Forum, 2009. – 71 sider
LIX 15

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.