Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anna Mejlhede: Victoria og den røde silkekåbe

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anna Mejlhede, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 4. november, 2009

Victoria og den røde silkekåbeMan skal vel ikke være venner med hvem som helst, bare fordi man har samme alder og bor i samme by?

Victoria er flyttet med sin mor fra Paris til en lille by på Sjælland – Karl Kedeligs Klatby, døber Victoria byen. Hun savner Paris hvor man kysser på kinden, går med baguetts under armen og selv kan tage metroen hen til veninden.

Victorias mor er præst og derfor flytter de ind i præstegården. Det bedste ved den er haven, syntes Victoria. Der er hul i hækken ind til naboen Frode. Han har altid nybagt kringle og saftevand.

Det er kedeligt på landet. Sommerferien er først lige begyndt og Victoria kender ingen børn. Men så kommer Stine på besøg. Øv, hvor er hun irriterende. Hun tager bare alt legetøjet frem uden at spørge. Victoria gider ikke lege med hende. Victoria kommer til at sige noget, som hun fortryder. Men da er det for sent. Stine er forsvundet. Victoria har dårlig samvittighed. Men i stalden får hun hjælp fra… ja det må du selv læse.

Victoria og den røde silkekåbe er en rigtig hyggelig bog, hvor man er i godt selskab med Victoria på præstegården. Det hele er så godt beskrevet, at man næsten kan lugte tæppet i gangen, hvor den gamle præst spyttede skrå.

Historien har mange temaer som ensomhed, venskaber og skilsmisse. En magisk-realistisk historie om at være barn i en verden, hvor fantasi og virkelighed nogle gange flyder sammen.

Anna Mejlhede: Victoria og den røde silkekåbe. Illustreret af Sussi Bech. Phabel 2009. -176 sider
Pris ved udgivelsen kr. 199,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.