Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anna Laura Cantone & Davide Calì: Jeg vil have en robotmor

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Anna Laura Cantone, Davide CalìUdskriv anmeldelsen • 18. november, 2008

Finurlig fortælling fuld af fantasi og fabelagtige illustrationer!

Med en vis fingersnildhed bygger en dreng sin helt egen robotmor, som udmærker sig ved at løse alle hverdagens problemer for ham; hun redder ham fra bøller og løse hunde og biler, og derudover forsøder hun hans tilværelse med alle hans livretter og popcorn – og han behøver aldrig børste tænder eller gå tidligt i seng. Jep, der er måske kun fordele ved en robotmor, når den rigtige menneskemor har lidt for travlt og er fuld af fornuftige regler og voksenlogik om at lave lektier og holde en sund mundhygiejne.
Og dog. Måske er der lige en enkelt, men ikke helt uvæsentlig ting, en mor der består af metal, tandhjul og møtrikker, ikke er så god til?

Jeg er sikker på, at de fleste børn fra tid til anden spørger sig selv om fordelene ved en robotmor. Måske spørger nogle mødre også sig selv om fordelene ved et robotbarn?
Denne vidunderlige og finurlige billedbog skubber tankerne i gang. Illustrationerne er lavet af italienske Anna Laura Cantone, hvis stil er mageløs og skæv. Det er lidt svært at koncentrere sig om teksten, når illustrationerne sprudler og lokker med sin egen sprællevende fortælling. Den illustrative røde tråd er i øvrigt en kat med en pænt lang hale som man uvilkårligt får lyst til at gribe fat i.

Personligt vil jeg ikke have en robotmor, men jeg vil rigtig gerne have mange flere bøger illustreret af Anna Laura Cantone.

Kvaliteten er i top, og Jeg vil have en robotmor er endnu en lige-i-øjet-udgivelse fra forlaget Thorup, som er mestre i at finde vidunderlige billedbøger der har masser af schwung og dybe.

Davide Calì: Jeg vil have en robotmor. Illustreret af Anna Laura Cantone. Oversat af Vibeke Sandberg. Thorup, 2007. 28 sider, pris ved udgivelsen: kr. 228,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.