Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anna Godbersen: Luxe

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anna GodbersenUdskriv anmeldelsen • 25. juni, 2010

Champagne, store kjoler og kærlighed.

Det er bare et par af ingredienserne i romanen Luxe.
Elizabeth Holland er fast del af New Yorks overklasse. Hun er en rigtig dame, der ved hvordan man opfører sig. Det har diverse guvernanter og lærere sørget for. Hvor end hun er, blænder hun med sin skønhed og godhed. Det irriterer lillesøsteren Diana, der er stik modsat. Hun er fuld af energi og vil bare have det sjovt.
I sladderspalterne synes søstrenes liv bekymringsløse og overdådige. Men sandheden er en anden. Det er ikke nemt at være overklassepige – fanget i en rolle og et net af etiketteregler.
Elizabeth er forelsket i Will, familiens kusk. En umulig kærlighed. De mødes i smug og drømmer om fremtiden. Men virkeligheden er ganske anderledes. Elizabeth er forlovet med den flotte Henry. Men kun fordi et ægteskab med ham kan redde hendes familie fra at ende i fattigdom. Noget der ville slå hendes mor helt ud. Diana er rasende. Det var hende, der skulle have Henry. Elizabeths veninde Penelope er endnu mere rasende. For hun troede det var hende, Henry ville have.
Og uden for de luksusøse stuer er tjenestepigen Lina en farlig modstander – hun har nemlig opdaget Elizabeths forhold til Will.

Luxe er måske ikke en roman med meget tyngde. Den er helt klart af den underholdende slags. Tomme kalorier der hurtigt bliver fortæret. Men engang i mellem har man bare brug for en gang romantik.
Jeg levede mig helt ind i Elizabeths liv og hvirvlede med i wienervalsen på de bonede gulve.
Slutningen er på ingen måde overraskende – men det må den heller ikke være i denne genre. Luxe er perfekt til sommerferiens afslappende læsning.

På engelsk er der udkommet tre bøger mere i serien. Jeg glæder mig allerede til at læse fortsættelsen, der handler om vilde Diana.
Se mere om serien her

Anna Godbersen: Luxe. Oversat af Camilla Christensen. Carlsen, 2010. -456 sider. Pris ved udgivelsen: Kr. 369,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hvornår kommer der flere bøger ?! 😀