Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anja Hitz og Ursula Seeberg: Hr. Hare og kagen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Anja Hitz, Ursula SeebergUdskriv anmeldelsen • 11. januar, 2009

hrhareogkagenKager er til for at blive delt med nogen!

Hr. Hare vågner en forårsmorgen med maven og hovedet fuld af gode intentioner: han vil bage en dejlig kage og finde nogen at dele den med. Det bliver en helt særlig dag, og med en himmelsk smuk og velduftende kæmpekage på en trillebør drager Hr. Hare forventningsfuld af sted.

På sin kagefærd gennem skoven møder han en håndfuld andre dyr, der bare ikke har fattet det med kager og ideen om at dele. Alle vil egentlig gerne smage, men de gider ikke Hr. Hares selskab. Det er meget uforskammet og ret nedslående. Men da der kun er en enkelt sølle krumme tilbage af det, der engang var den flotteste kage i verden, sker der noget. Heldigvis – andet var næsten ikke til at bære!

Historien om Hr. Hares kage er velfortalt af Anja Hitz og vidunderlig illustreret af mesteren Ursula Seeberg. Både tekst og illustrationer rummer mange store følelser og giver masser at snakke om i f.eks. en oplæsningssituation.

Illustrationerne fylder fra hjørne til hjørne med en farveflade, der er lige til at rulle sig i. Skovens dyr er vidunderlige, karikerede, skøre og fulde af udtryk og personlighed. Find Hr. Hare med det samme og del helst en kage i mens med nogen.

Anja Hitz: Hr. Hare og kagen. Illustreret af Ursula Seeberg. Høst, 2008, 32 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.