Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Angie Sage: Flyveri

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Angie SageUdskriv anmeldelsen • 20. juli, 2007

Angie Sage: FlyveriEt år er gået siden Septimus blev genforenet med sin familie og på overfladen er alt godt. Men et stort mørke samler sig og Septimus’ bror Simon er lige midt i det…

Septimus nyder sit nye liv. Men da hans plejesøster prinsesse Jenna bortføres er han nødt til at se fortiden i øjene. Særligt fordi hans bror Simon står bag.

Med sin anden bror Nicko drager Septimus afsted på en farlig rejse for at befri Jenna. På deres vej møder de bl.a. ulvedrengen, men hvem er den mystiske dreng?
Jenna venter ikke tålmodig på at blive reddet. Hun flygter fra sit fangeskab, men Simon er lige i hælene på hende. Nu begynder en nådeløs kamp mellem lys og mørke.

Anden del af Septimus Heap er som den første; fuld af en til tider lidt for realistisk ondskab. Det giver ubehagelige associationer til virkelighedens verden. Brugen af børn som soldater er f.eks. en af dem og Simons altoverskyggende egoisme og ambitioner er en anden
Heldigvis er bogen også fuld af en befriende og opløftende humor. Det sætter tingene i relief og gør Flyveri til en fornøjelse at læse.
Bogen rummer både store og små overraskelser. Det giver næring til den spændende og til tider halsbrækkende handling.

Jeg nød i høj grad at læse en både sjov og alvorlig fantasy bog. Det vidunderligt skæve persongalleri gør rejsen ind i forfatteren Angie Sages univers til en sand glæde. Men jeg opdagede under læsningen et problem. Bogen er simpelhen for medrivende. Forleden nat vågnede jeg og ville lige læse et par sider for at falde i søvn igen. To timer efter gik det op for mig at jeg nok ville være meget træt på arbejde dagen efter. Så pas på – Flyveri suger dig ind og giver ikke frivilligt slip!

Angie Sage: Flyveri (Septimus Heap; 2.) Gyldendal, 2007. Oversat af Erik Egholm. Forside: Mark Zug. Originaltitel:

Læs anbefalingen af Magik – første bog i serien om Septimus Heap

Læs mere om Septimus Heap på Wikipedia (engelsk)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. God!!!!

    Den er virkelig spændende, det er den!!!
    Og nu er der solgt filmrettigheder, på serien om Septimus Heap…=)

    //Vilde, 13 år