Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anette Herzog: Mysli, myg og ondt i hjertet

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Annette HerzogUdskriv anmeldelsen • 17. juli, 2007

Anette Herzog: Mysli, myg og ondt i hjertetKarla kan ikke forstille sig noget værre end en kanotur i Sverige sammen med familien. Hun må ikke engang have sin mobiltelefon med, og hvad laver nu kæresten Oliver hjemme i Århus?

Karla er teenager og er på sommerferie med familien. De er på kanotur i Sverige, og det er ikke lige det hun har drømt om. Med er begge forældre samt morbroderen Karsten og hans to børn: den jævnaldrende Louise og den fugleinteresserede og lidt nørdede Simon. Karsten er bedrevidende og irriterende, og Karla er heller ikke på bølgelængde med hverken fætteren eller kusinen. Hun ville meget hellere være hjemme, ikke mindst fordi kæresten Oliver, som hun er vildt forelsket i, er begyndt at blive interesseret i en anden pige.

Vejret i Sverige er ikke det bedste, der er myg og det er koldt. De sover i telt og har kun et minimum af ting med. Indbyrdes går det heller ikke så godt, Karlas far er træt af Karstens brede smil og selvtilfredse facon. Moderen glatter ud, men på et tidspunkt bliver selv forældrene uvenner.
De tre kvindelige turdeltagere stikker af medbringende halvdelen af maden, desværre viser det sig at de kun har fået kakaopulver, ris og mysli med.

De to hold støder dog på hinanden igen og beslutter at fortsætte i de to grupper, dog skiftes moren ud med Simon, forældrene er nemlig blevet gode venner igen. Det handler om at komme først hen til bilerne. Og gæt selv hvem der vinder…

Undervejs kommer Louise og Karla tættere på hinanden, faktisk er hun ikke så tosset endda, hende kusinen.

Karla er fortælleren i Mysli, myg og ondt i hjertet, og hun – eller forfatteren – beretter med humor og ironi. Man kan se situationerne for sig – og man kan ikke lade være med at more sig undervejs og føle med Karla.
Hendes udgangspunkt er negativt, og hun synes turen er lige så rædselsfuld, som forventet. Undervejs går det op for hende, at der er andre, der nyder turen lige så lidt som hun gør. Hun får øjnene op for, at de også har deres problemer: morbroderen er blevet skilt for nylig og fætteren og kusinen er flyttet med moderen fra København til provinsen. Og så får Karla styr på, hvad hun skal stille op med Oliver.

Mysli, myg og ondt i hjertet er en velskreven fortælling. Den vil nok mest appellere til piger fra ca. 13-14 år, men kan sagtens læses af begge køn.

Annette Herzog har skrevet flere bøger for børn, dette er hendes første egentlige ungdomsroman.

Anette Herzog: Mysli, myg og ondt i hjertet. Høst & Søn, 2007.
Forside: Kamilla Christiansen 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (26 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

 1. hej
  den er mega god. jeg er 11 og læste den på 1 uge i læsemaraton

 2. hej:D
  den er mega god. jeg er 11 og læste den på 1 uge i læsemaraton:D
  Louise:D

 3. Hej… Jeg synes at det er den værste lortebog jeg nogensinde har kikket i!!
  Faktisk er den så dårlig t eg hellere ville lære dette resumé af bogen end at læse selve bogen.

  MEN små børn… dette er bare min vudering af denne bog.

 4. Louise kusinen deri hvor gammel er hun 14år eller 16år