Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anette Herzog: Det sorte bjerg

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annette Herzog, Tove Krebs LangeUdskriv anmeldelsen • 14. oktober, 2007

Anette Herzog: Det sorte bjergHer er tre spændende, gode og humoristiske eventyr fra Ungarn med en sjov og anderledes tvist.

Tyvens søn får navnet Slange-stærk, men pga. tillidsbrud besejres han og hugges i små stykker. Så er det jo godt at han har et trick i ærmet. Den yngste prins af tre jager flæske-tyven, men forrådes af sine brødre. Men heldigvis er hans udkårne ikke tabt bag en vogn. Tre prinser kæmper mod drager, men den yngste kæmper også mod 24 tyve og mister næsten sin kæreste. Så griber kongen ind og det bliver for alvor spændende

Det sorte bjerg er en samling af letlæste eventyr. Den har korte kapitler og afsnit, men eventyrerne flyder let af sted. Ja, faktisk går det over stok og sten.

Eventyrerne er på en gang velkendte og overraskende ukendte. Der er nemlig en humoristisk tone og en anderledes drejning i dem alle.

Forfatteren Anette Herzog formår at spinde gode historier og de skægge tegninger af Tove Krebs Lange giver et velkommen pust i fortællingen. Det sorte bjerg vil nok især tiltrække de drenge som elsker action og humor. De vil bestemt få en fin oplevelse.

Det sorte bjerg er en letlæst bog i den lidt sværere ende, men til gengæld er læseren mere end god underholdt i selskab med bl.a. tyvens søn og de to handlekraftige prinser.

Anette Herzog: Det sorte bjerg. Illustreret af Tove Krebs Lange. Forum, 2007
Forside: Tove Krebs Lange

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.