Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annette Bjørg Koeller: Stop så det der!

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Annette Bjørg Koeller, Mette DreyerUdskriv anmeldelsen • 9. oktober, 2010

Letlæst bog om mod og mobning og det midt i mellem.

En dag ser Mia tre store piger tage en mobil fra en lille dreng. Hun har lyst til at råbe efter dem “Hold så op med det der”. Hun tør bare ikke.

Anton ville have turdet. Anton er god og stærk. Selvom han sidder i kørestol efter et trafikuheld, er han mere modig end de fleste. Gid hun var som sin storebror.

Mia tænker hele tiden på den lille dreng. Hun vil gerne hjælpe. Ingen skal finde sig i at blive mobbet. Men hvordan kan hun hjælpe? Er det dumt at sladre? Vil de store piger hævne sig? Det hele er lige ved at blive for meget for Mia – men så finder hun ud af, hvad hun er nødt til at gøre.

Stop så det der! har bare 59 sider. Men det lykkes forfatteren at fortælle en meget længere historie. For den handler ikke bare om den lille dreng med mobilen. Den handler også om Mias liv som lillesøster til en bror i kørestol. Om at finde modet, som man ikke tror, man har, om at tage chancer, om dumme forældre og alt det andet der foregår i en ti-åriges piges liv. Og helt ærligt – det er ikke altid spor nemt at være ti år.
Alt dette er fortalt i et let læseligt sprog og udgivet i Forlaget Forums serie Zoom Ind, for de 8-11 årige.

Mette Dreyer har leveret tegninger i sin sædvanlige skæve stil. Illustrationerne følger historien og er en god hjælp til læsningen.

Annette Bjørg Koeller har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. I 2008 debuterede hun med billedbogen Plasterpigen.

Annette Bjørg Koeller: Stop så det dert!  Illustreret af Mette Dreyer.  Forum, 2010. -59 sider.
LIX 15

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.