Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anders Morgenthaler & Jan Solheim: Min fars halve liv på lokum

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Anders Morgenthaler, Jan SolheimUdskriv anmeldelsen • 28. oktober, 2007

Anders Morgenthaler & Jan Solheim: Min fars halve liv på lokumMorsom bog til alle dem, det også har en far, der bruger meget lang tid på toilettet…

Når Franne går på toilettet, kan han ikke sidde der i mere end fem minutter. Så begynder hans baller at sove og bagefter går han rundt med en mærkelig summen i numsen. Det er slet ikke rart. Frannes far derimod, han kan sidde derude i timevis.
Mens far sidder på toilettet og hygger sig med avisen, prøver Franne at opklare mysteriet om hvad i alverden han dog får tiden til at gå med.Måske er far med i en tophemmelig loge sammen med de andre fædre på vejen? Måske har han et laboratorium, hvor han krydser forskellige dyr i bestræbelserne på skabe det perfekte kæledyr. Det er muligt at far snart kommer og viser Franne en Papkat, en blanding af en papegøje og en havkat, som vil blive det nye talende fiskedyr. Hvor spændende!

Tankerne kommer, og går lige så hurtigt igen. Frannes tanker, om de mange hemmelige og spændende ting, far laver bliver afløst af mere alvorlige. For måske bruger far så meget tid på toilettet, fordi han er træt af mor og Franne. Det kan være at far er hoppet i toiletkummen og svømmet hen til en anden familie med en ny kone og en pige der både er artig og dygtig til matematik.

I Frannes fantasi kan alt lade sig gøre og tankerne løber stærkt. Det er både spændende og skræmmende at have en far, der bruger unaturligt lang tid på toilettet.

I 2005 gav Anders Morgenthaler sit bud på dyrefabler med Bjarnes tænder og Baobabtræet. Her viste han, at han forstår at lave billedbøger og i Min fars halve liv på lokum fortsætter han den gode stil. Bogen er fortalt i Anders Morgenthalers skæve og morsomme stil og Jan Solheims flotte og detaljerede illustrationer passer perfekt til historien.

Anders Morgenthaler & Jan Solheim: Min fars halve liv på lokum. Politikens Børnebøger, 2007
Forside: Jan Solheim

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.