Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anders Morgenthaler: Dyrefabler – hallo! Hvem slukkede lyset?

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anders MorgenthalerUdskriv anmeldelsen • 11. november, 2009

Hallohvemslukkedelyset_250_20000Fantasifulde dyrefabler for store og for små

Anders Morgenthaler har gjort det igen! I sin 2. bog om dyrefabler, kan du endnu engang opleve sjove og underfundige fortællinger. Bogen indledes med en letforståelig introduktion for børn om begrebet lommefilosofi. Her kan voksne sagtens være med på en lytter.

I fablen, Hallo! Hvem slukkede lyset?, overværer vi mødet mellem girafferne Lennart og Johan. I iver efter mad kommer den ene giraf til at sluge hovedet af den anden giraf, og de tvinges derfor til at tilbringe nogen tid sammen. De filosoferer over livets realiteter, men også over den tvillingebror, de hver især har, og som de ikke har set længe. Den ene giraf ender op med at måtte sluge den anden for at få en løsning på den uheldige situation. Et fantastisk scenarie.

Den lille stressede flue Heino, skal i fablen Verden set fra en rude, nå så mange oplevelser som muligt i sit 3 dage korte liv. Han ender sin tilværelse på en bilforude, hvor han sammen med sommerfuglepigen genoplever sine livserfaringer på fineste vis.

I Verdens stærkeste bille, Ursula, udfordres den lille, læsende næsehornsbille af de store dyr som vortesvin, vandbøffel m.fl., som ikke har indset hendes formåen. Ursula tager alle udfordringerne op og bekæmper hver eneste. Den sidste i rækken er elefanten, som må sande, at den der ler sidst ler bedst.

I En hund efter selskab møder vi den ensomme hund Heino, som sniger sig med til kattebal forklædt som kat. Alle de tilstedeværende katte taler om deres had til alle andre dyr. I løbet af aftenen afsløres det dog, at ikke alle er, hvad de giver sig ud for at være.

Jeg er blevet meget underholdt, mens jeg læste bogen, og håber på, at dette ikke er de sidste dyrefabler fra Morgenthalers hånd. Det er fortællinger, som kan samle generationer, og hvor alle føler sig underholdt. Det er humor, når det er bedst og med de mest overraskende pointer. Læser man mellem linjerne tager fablerne store spørgsmål om liv og død, ensomhed og fjendskab til debat. Bogen kan med fordel tages med på lejrturen, til højtlæsing i klassen eller til et godt grin inden sengetid.

Illustrationerne er sjove og i fint samspil med tekst og handling. Alle scenarierne udspiller sig for læseren på fornemste vis. Sproget er livligt, dynamisk og involverer læseren.
Med bogen følger en cd, hvor Anders Morgenthaler har indtalt de 4 dyrefabler.

Anders Morgenthaler: Dyrefabler – hallo! Hvem slukkede lyset? Carlsen, 2008. – 106 sider : ill. i farver + 1 cd

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.