Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Amelia Atwater-Rhodes: Mørkets skygger

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Amelia Atwater-RhodesUdskriv anmeldelsen • 1. juli, 2007

Amelia Atwater-Rhodes: mørkets skyggerJessica er skolens outsider. Hun skriver bøger om vampyrer. En dag står en af hendes hovedpersoner pludselig lyslevende foran hende i skolen. Men vampyrer findes da ikke, vel?

Jessica har det ikke godt i skolen. Alle undgår hende som var hun pestramt. En dag starter to nye elever på skolen; den generte og alligevel lidt påtrængende Caryn og den mørke flotte Alex, som på en prik ligner den 300 år gamle fiktive vampyr Aubrey fra Jessicas romaner. Men alle ved jo at vampyrer ikke eksisterer, snart må Jessica dog revurdere sin opfattelse af verdenen. Ikke alene findes vampyrer og hekse, hun er også det eneste menneske som uden forklaring kender alle deres mest velbevarede hemmeligheder.
Men hvordan kan hun vide så meget om deres verden og hvem er den kvinde hun konstant drømmer om? Det haster med at finde svar for vampyrer har kun et svar når de trues: Eliminer truslen!

Denne anden bog i Atwater-Rhodes serie om vampyrer kan sagtens læses alene. Jeg var spændt på om den nu 15-årige forfatterinde kunne holde stilen og tempoet fra den første bog. Det klarer hun over alt forventning og dette andet bind er faktisk bedre end forgængeren som bestemt ikke var dårlig.

I Mørkets skygger får vi et godt kik på første bogs skurk, Aubrey, og det går ikke stille for sig. Den mystiske mørke ”unge” mand fascinerer ikke uden grund Jessica. Faktisk kan jeg godt forstå hun finder ham tiltrækkende. Det er jo desværre nok en kendsgerning af mange af os hunkønsvæsner har et ulogisk blødt punkt for The Bad Guy.

Uden at kende ret meget til forfatteren vil jeg tro at hun har brugt en stor del af sin egen personlighed til at tegne Jessica. Ikke at jeg tror hun forfølges af vampyrer i det virkelige liv (og dog, bogen er faktisk MEGET overbevisende) Men hun formår at gøre Jessica til en yderest overbevisende hovedperson. De mange mysterier der omkranser hendes liv giver historien et skær af gådefuldhed som pirrer nysgerrigheden og læselysten. Et andet fint træk ved bogen er de lejlighedsvise glimt af både Caryn og Aubreys tanker og følelser. Det giver læseren en fordel frem for hovedpersonen og en viden som gør at vi kender den dødelige fare hun svæver i lang tid før Jessica selv.

Jeg vil ikke tøve med at kalde Amelia Atwater-Rhodes for teenagernes Anne Rice. Bøgerne beskriver helt fabelagtigt vampyrernes mørke univers og dystre skæbner, for Atwater-Rhodes er bestemt ikke blind for de ulemper vampyrlivet bringer. Hun skaber en meget spændende og medrivende historie som aldrig bliver for lang (i modsætningen til førnævnte Rice, der af og til kan blive lidt lang i spyttet)

Romanens format er håndbogsagtigt og netop størrelsen gør bøgerne velegnede til bil- og tog turer i det ganske land (og udland selvfølgelig) Forsiden er fascinerende: Et sløret foto af en knælende ung mand der intenst stirrer ind i kameraet. Man må bare vide hvem han er!

Jeg kan kun sige ”Godt Skuldret” til forfatteren og ærgre mig over at fortsættelserne i denne serie ikke er oversat til dansk.

Amelia Atwater-Rhodes: Mørkets skygger, 2. bog i serien. Oversat af Klavs Brøndum. Vinten, 2000. Originaltitel: Demon in my View

Amelia Atwater-Rhodes har skrevet en del bøger, som alle har fået gode anmeldelser. Desværre er kun to oversat til dansk.
Se beskrivelser af hendes andre romaner her

Amelia har også en blog – se den her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.